Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREZENTACIJA KNJIGE

Mesić: Svijet neće dopustiti da BiH zauvijek ostane podijeljena

stjepan mesić,portal
Davor Puklavec/PIXSELL
15.03.2013.
u 17:22

Pod pristicima hrvatska je republika nestala, ali RS je ostao. Međutim, to tako neće ostati zauvijek, rekao je Mesić

Predsjednik Tuđman govorio je da svijet želi podjelu Bosne i da mi zato moramo zaštititi svoje interese u toj zemlji. Kao što znate, jedni su osnovali Herceg-Bosnu, a drugi Republiku Srpsku. Pod pritiscima hrvatska je republika nestala, ali RS je ostao. Međutim, to tako neće ostati zauvijek – rekao je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić na premijernom predstavljanju knjige "Bosna i Hercegovina od Daytona do Bruxellesa" u Slavonskom Brodu.

Dodao je da je BiH uvijek bila jedan entitet, od vremena bosanskih kraljeva preko turske i austrijske vlasti pa do prve i druge Jugoslavije. Jedino je danas, kaže, na umjetan način i zahvaljujući genocidnoj politici podijeljena. Međutim, Bosna, po njemu, ne može zauvijek ostati takva, jer Europa i svijet to neće dopustiti.

– Arhitektura prostora jugoistočne Europe definitivno je završena i nema više promjene granica, iako se svaki dan u samoj BiH javljaju oni koji kažu da su protiv te zemlje. Tu svijet kasni, jer međunarodna zajednica mora odgovoriti da onaj tko ne priznaje Bosnu ne može ni biti na državnim pozicijama u njoj – istaknuo je Mesić, dodavši kako bi bolji naslov knjige za koju je napisao predgovor bio "Bosna i Hercegovina od uvijek pa zauvijek".

Knjiga "BiH od Daytona do Bruxellesa" većim se dijelom sastoji od kolumni i tekstova koje su njezini autori, Šerif Isaković i pokojni Ivo Križanović, nekadašnji čelnici Zajednice povratnika Bosanske Posavine, od 1995. do 2011. godine objavljivali u lokalnom tjedniku Posavskoj Hrvatskoj.

>> Mesić: Tuđman je mislio da je nepravda što je Srbija dobila Vojvodinu

 

Komentara 80

BA
Black Angels
17:54 15.03.2013.

tamo nikad mira i uvijek ce ostati podjeljena previse krvi je proliveno da bi to moglo funkcionirati,,,ocito mesic ne shvaca nezna ili ne zeli

OB
-obrisani-
17:54 15.03.2013.

uskoro ce nam mesic pricati viceve u pidzami fk partizana u remetincu

OB
-obrisani-
17:33 15.03.2013.

citajte knjigu ívana aralice:"Mentalni komunist"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije