Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prozivanja s Pantovčaka: Mesić na Hrvatskom radiju o sprezi politike i kriminala

Mesić: Nitko u Hrvatskoj ne zna kako je prodana Ina i gdje je novac

mesić
Damir Špehar/VLM/Pixsell
VL
Autor
Jasmina Popović
29.09.2009.
u 00:02

Predsjednik je ponovno dotaknuo i posebno mu omiljene teme - spregu politike i kriminala te Crkvu. O odgovornosti ministra Polančeca u slučaju Podravka nije se htio izjašnjavati.

Nisam vidio ugovor o prodaji Ine mađarskom MOL-u i ne znam pod kojim je uvjetima prodana. I Tomislav Dragičević, tadašnji predsjednik uprave Ine, rekao mi je da ga nitko ništa nije pitao te da ugovor nije vidio. Nije mi jasno kako je moguće da to nitko ne zna, a bila je riječ o nacionalnom bogatstvu. Ne zna se ni koliko je dobiveno ni kamo su ta sredstva otišla, a to hrvatski građani i hrvatska Vlada moraju znati - rekao je predsjednik Stjepan Mesić u jučerašnjem intervjuu za Hrvatski radio.

Što je zadatak B. Matković
Uključio se i u nagađanja o potrebi rekonstrukcije Vlade koja je, kazao je, "preglomazna, ali ne samo Vlada nego i sve što uz nju ide", aludirajući na brojne agencije i državne tajnike. Ponovno je okrznuo i ministricu bez portfelja Biancu Matković. Prije točno mjesec dana Mesić je ironično ustvrdio da je ona zadužena da bude bez portfelja, a jučer ga je zanimalo što B. Matković točno radi jer ministri bez portfelja, rekao je, obično imaju neke posebne zadatke, a ne zna se koji je njezin.

Ni riječi o Polančecu
Predsjednik je ponovno dotaknuo i posebno mu omiljene teme - spregu politike i kriminala te Crkvu. O odgovornosti ministra Polančeca u slučaju Podravka nije se htio izjašnjavati. Samo je rekao da su u njegovim rukama očito koncentrirani mnogi strateški, ali i poslovi vezani uz pojedine tvrtke, a da su Polančecove "mogućnosti ograničene jer ne može stići sve kontrolirati".

Mesić opet traži reviziju svih nadzornih odbora i konačnu primjenu kriterija stručnosti, a ne podobnosti.

- Afere je zaustavljao netko u sustavu, ali mi je teško reći s koje strane. Očito je bilo pritisaka u vezi s aferama Brodosplit i vojni kamioni jer predugo nema rješavanja. Sustav dobro funkcionira, ali očito ponekad USKOK ili policija "zaštekaju" - rekao je Mesić okrivljujući za "štekanje" omiljene mu "bočne veze".

- Izjava biskupa Štambuka da sljedeći hrvatski predsjednik mora biti katolik posve je deplasirana.

Poštovao bih je kada bi Katoličku crkvu plaćali samo katolici. A možda je izjava i dobra kako bi se vidjelo da ne živimo svi u 21. stoljeću - poručio je Mesić i opet se založio za uklanjanje vjerskih simbola iz javnih institucija.

Nije zaboravio ni harač. Krizni porez, kaže, tako je nazvan jer ga narod doživljava nepravednim, a vlast i dalje izbjegava oporezovati one koji imaju najviše.

Ključne riječi

Komentara 66

RO
romictea
00:35 29.09.2009.

Vlada dobro radi svoj posao, mislim da je vlada skupa sa bivsim sefom zasluzila recimo jedno 50 godina po glavi u Lepoglavi. Koji kur*ac Mesic ili narod ima pitati gdije je novac, ma misi i stakori ga pojeli i nema,, pa st sada nema, a cega nema bez toga se moze. Mislim da bi svima iz vlade i Sabora trebalo privremeno pospremiti sve identifikacijske dokumente posebno putovnice, da ih ljudi nebi oplkjackali iskoristiili te dokumente pa neko za Glavasem, netko u Madjarsku, a neko uz malo vitra medju amerikenjce.

LO
Lovel
11:19 29.09.2009.

Lopov viče ; drš\'te lopova ! mesiću proziran si ko zrak !

FA
Fantomlat
00:20 29.09.2009.

Nitko osim Rummeniggea !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije