Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Menadžeri ne razgovaraju, u odvojenim su ćelijama

darko marinac
Anto Magzan/VLM
23.10.2009.
u 18:45

Šestorici menadžera zbog malverzacija u Podravki sudac istrage odredio je jednomjesečno zadržavanje u pritvoru. Odvjetnici se mogu žaliti do ponedjeljka.

Odvjetnički tim Darka Marinca, bivšeg šefa uprave Podravke, osumnjičenog zajedno s petoricom menadžera za malverzacije dionicama te tvrtke, uložio je danas žalbu na odluku suca istrage o jednomjesečnom zadržavanju njihova branjenika u istražnom zatvoru.

– Nije mu ugodno, ali se ne tuži i prilagođava se na nove uvjete. U dobrom je psihičkom i fizičkom stanju i danas ga je posjetio jedan član obitelji – kazao je Veljko Miljević, jedan od Marinčevih odvjetnika. Dodao je da njegovu klijentu nije bilo nužno odrediti zatvor, već da se pitanje njegova nadzora moglo riješiti i kućnim pritvorom.

Odvjetnici sadašnjeg šefa uprave Podravke Zdravka Šestaka, članova uprave Saše Romca i Josipa Pavlovića, suvlasnika varaždinske Fime Milana Horvata, koja je za Podravkine menadžere novcem tvrtke kupovala dionice te Srđana Mladinića, vlasnika SMS-a, posrednika u transferu novca, vjerojatno će tek u ponedjeljak, kada im istječe rok, podnijeti svoje žalbe.

– Čekamo da napokon dođemo do spisa. Tek ćemo tada pisati žalbu – rekao je odvjetnik Zdravka Šestaka Mate Matić.

Uvjeti boravka šestorice menadžera osumnjičenih za neprijateljsko preuzimanje koprivničke tvrtke u Remetincu ne razlikuju se ni u čemu od onih u kojima se nalaze i ostale osobe u općem režimu pritvora. Nitko od njih ne smije međusobno komunicirati te su prema tome razmješteni po različitim zatvorskim ćelijama.

Njihove obitelji pak sada im smiju donijeti odjeću i higijenske potrepštine, a za sada se nitko od osumnjičene šestorke nije žalio na smještaj.

Ključne riječi

Komentara 9

IZ
izgnanik
08:43 24.10.2009.

Kad ce se izvrsiti ovrha nad ovim iz podravke.ocito je da su sve stekli kradom i lopovlukom .Odgovor je nikad a zato sto je sve ovo spreza vlasti i kriminala ovo su sitne ribe a velika je u saboru .

DO
doktorica
09:08 24.10.2009.

Ti \"menageri\" su varalice koji bi umjesto skupih trebali dobiti odijela na prugice i tesati klupe u Lepoglavi.

MM
Mladen Miletić
02:55 24.10.2009.

Hrvatska je zemlja u kojoj se sda kada je sve prekasno i opljačkano a ostale su kosti, sada se robija jako lako dobija, ako nemaš bosanske krvi mani se i lopovluka. Glavaš poručuje zločin se ne isplati .. Jel akoo to radiš kazna ti je živjeti u bosanskoj vili i saborsku lov ubirati do iznempoglosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije