Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON IZBORA ZA PREDSJEDNIKA SNSD-A

Medvedev nahvalio Dodika: 'Vi ste jedan od rijetkih lidera u suvremenoj Europi koji provodi uravnoteženu i mudru politiku'

FILE PHOTO: Russian President Vladimir Putin and Bosnian Serb leader Milorad Dodik meet in Moscow
SPUTNIK/REUTERS
05.10.2023.
u 19:35

Dodika je ruski dužnosnik pohvalio i zato što inzistira na vojnoj neutralnosti BiH, odnosno što blokira njezino približavanje članstvu u NATO-u

 Dimitri Medvedev, najbliži suradnik ruskog predsjednika Vladimira Putina, pohvalio je lidera bosanskih Srba Milorada Dodika zbog njegove protuzapadne politike opisavši ga kao "uravnoteženog i mudrog" političara. Dodik se u četvrtak na društvenj mreži X pohvalio kako mu je Medvedev čestitao na ponovnom izboru za predsjednika stranke Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Dodik tu stranku vodi otkako je osnovana 1996. godine. Na izbornom kongresu održanom u subotu ponovo nije imao nijednog protukandidata i izabran je jednoglasno.

Medvedev koji je formalni čelnik Jedinstvene Rusije, stranke kojom upravlja Putin, napisao je da ga raduje što je Dodik dobio jednoglasnu potporu za reizbor, a što smatra dokazom strateškog partnerstva Republike Srpske i Rusije. "Vi ste jedan od rijetkih lidera u suvremenoj Europi koji provodi uravnoteženu i mudru politiku", napisao je Medvedev koji slovi za jednog od najradikalnijih jastrebova ruske politike i zagovornika oštre konfrontacije sa Zapadom.

Dodika je ruski dužnosnik pohvalio i zato što inzistira na vojnoj neutralnosti BiH, odnosno što blokira njezino približavanje članstvu u NATO-u.Uz presliku pisma što mu ga je poslao Medvedev,  Dodik je čovjeku od Putinova najvećeg povjerenja srdačno zahvalio. "Hvala Dimitriju Medvedevu, predsjedniku Јedinstvene Rusije, na čestitki povodom mog reizbora na mjesto predsjednika SNSD-a", napisao je Dodik koji je ranije najavio kako će ove jeseni putovati u Rusiju gdje planira održati novi susret s Putinom. Od početka ruske agresije na Ukrajinu Dodik otvoreno podupire Moskvu i zaustavlja sva nastojanja da se BiH formalno pridruži zapadnoj politici sankcija protiv Rusije.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Potpredsjednik Vlade Tomo Medved obišao je sa županom Anušićem i gradonačelnikom Radićem opožarenu osječku tvornicu Drava International

Komentara 7

KL
Klipan
20:24 05.10.2023.

Kad te Medvedev hvali, onda se stvarno moras gaditi samome sebi, ako imalo drzis do sebe.

A2
a200
23:10 05.10.2023.

Niti jedna bolest nije zdrava ..

Avatar Jopa
Jopa
19:59 05.10.2023.

A Milanović?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije