Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Proslava

Medvedev : Demokracija je ojačala Rusiju kao jedinstvenu naciju

medvedev
AFP
13.06.2011.
u 19:04

Naša zemlja je prije 21 godinu prvi put glasno izrazila privrženost demokratskim principima i supremaciji prava čovjeka i građanina, istakao je ruski predsjednik

Prije 21 godinu Rusija je izabrala novi put, izjavio je  ruski predsjednik Dmitrij Medvedev povodom Dana Rusije, dodajući da je tada "nova Rusija počela izgradnju demokratske pravne države" i da je najvažnije da su ojačali kao zemlja i kao jedinstvena nacija.

Rusija je prvi put glasno izrazila privrženost demokratskim principima i supremaciji prava čovjeka i građanina, pravu svakoga na slobodan razvoj i naročito pravu na dostojan život. Upravo zato nova Rusija počela je graditi  demokratsku pravnu državu", istaknuo je Medvedev, koji je priredio u Kremlju svečani prijem poslije dodjele državnih nagrada povodom praznika državnosti.

Dan Rusije ustanovljen je u znak sjećanja na događaje iz 1990. godine, kada je na prvom kongresu Ruske Socijalističke Federativne Sovjetske Republike (RSFSR) usvojena Deklaracija o državnom suverenitetu Rusije, nasljednice bivšeg Sovjetskog Saveza.

Kao državni praznik i neradni dan 12.  lipnj a proglašen je 1992. godine, od 1994. je Dan nezavisnosti - kako se tada nazivao - proglašen glavnim državnim praznikom, da bi prije devet godina bio spojen s Danom ustavnosti i dalje se slavio kao Dan Rusije.

 

Ključne riječi

Komentara 3

XA
xaron
20:53 13.06.2011.

Medvedev : Demokracija je ojačala Rusiju kao jedinstvenu naciju......................... Ovaj pojma nema o demokraciji, jer demokracija je anacionalna i vise vodi racuna o manjinama nego o vecinskom narodu u drzavi.

UN
unbekant
06:59 14.06.2011.

Rusi su vele-sila,priznali mi to ili ne,sva prirodna bogatstva su kod njuh,psenica,drugi najveci prozvodjac na svjetu,plin,prvi na svjetu,zlato prvi na svjetu,nafta treci na svjetu,da ne nabrajamo riba ,divlje i domace zivotinja,industrija ........

Avatar tiktak
tiktak
06:09 14.06.2011.

vi ste nekaj drugo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije