Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dan branitelja bpž

Medved: Pozivam sve hrvatske branitelje da budemo jedinstveni oko ključnih ciljeva

Slavonski Brod: Ministar Tomo Medved na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
16.09.2022.
u 14:38

On je naglasio da stalno moramo ponavljati istinu o braniteljima, iskazivati zahvalu ljudima koji su nas zadužili, biti uvijek dostupni braniteljima i njihovim obiteljima te uspostavljati takav odnos u društvu gdje su hrvatski branitelji prepoznati kao najsnažniji temelj samostalne i suverene Hrvatske.

Velik je ovo dan i sve nas podsjeća na žrtvu koju smo kao narod i kao društvo podnijeli, s jasnom porukom da sloboda koju danas uživamo je upravo zahvaljujući hrabrosti i žrtvi hrvatskih branitelja – rekao je potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved na obilježavanju Dana hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije.

On je naglasio da stalno moramo ponavljati istinu o braniteljima, iskazivati zahvalu ljudima koji su nas zadužili, biti uvijek dostupni braniteljima i njihovim obiteljima te uspostavljati takav odnos u društvu gdje su hrvatski branitelji prepoznati kao najsnažniji temelj samostalne i suverene Hrvatske.

Upitan je li mu žao što su branitelji danas dosta razjedinjeni i što ih unatoč velikom broju braniteljskih udruga na središnjim obilježavanjima nema baš puno, Medved je odgovorio da on uvijek poziva sve hrvatske branitelje da očuvaju djetinjstvo i da je upravo to jedinstvo bilo i ostalo njihova najveća snaga i najsnažnije oružje.

- I ovom prilikom pozivam sve hrvatske branitelje, iako su organizirani u mnoge udruge, da budemo jedinstveni oko naših ključnih ciljeva, a to je graditi našu zemlju da bude još bolja. Gradimo je s jednakim entuzijazmom kao što smo je branili. I u tim programima i ciljevima imaju punu potporu Vlade na čelu s premijerom Plenkovićem. U ovih šest i pol godina, u dva naša mandata učinili smo ogroman iskorak u uspostavljanju partnerskog odnosa upravo definirajući naše najsnažnije temelje, a to je Domovinski rat, žrtva hrvatskih branitelja i hrvatski branitelji – poručio je Medved.

Na novinarski upit da prokomentira najnovije izjave predsjednika Zorana Milanovića o tome dobiva li Vlada drugačija tumačenja događaja od SOA-e nego predsjednik Milanović ili ih drugačije iščitava, ministar je odgovorio da se pred spomen obilježjem na kojem odaje počast žrtvama Domovinskog rata ne bi upuštao u druge teme. Ipak, on je naglasio da i predsjednik Vlade i on osobno čvrsto stoje pri svakoj rečenici i riječi koju su izrekli.

- Mislim da će ovih dana u Hrvatskom saboru biti prilika da i naši saborski zastupnici, koji će dobiti izvješća, proanaliziraju na nadležnim odborima to stanje – rekao je Medved.

VIDEO: Jaki vjetar u Čazmi prevrtao kamione

 

Komentara 7

Avatar jambo
jambo
12:57 18.09.2022.

Nikad zaboraviti cija stranka je razoruzala Hrvatsku, bila protiv neovisnosti.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
13:24 17.09.2022.

Ne treba sumnjati u branitelje koji su jedinstveni. Jedinstveni su bili i kada su predali svoje održave njima poklonjene dionice Ine Mađarima. To je bio potez kakav će Hrvatska dugo pamtiti. A zašto su to uradili to samo oni znaju. Kada neće biti plina i benzina i kada cijene budu ogromne treba znati da su i branitelji, jedinstveno, tome doprinjeli. Hoće li ih itko pitati zašto su to uradili, Da, zašto su preali dionice Ine Mađarima?

Avatar NasaPosla
NasaPosla
15:32 16.09.2022.

Nisam baš siguran,ali čini mi se da su u YU nakon rata,ex. partizani koji su radili,dobijali na plaći borački dodatak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije