Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Medicinska sestra nije nosila uniformu ispod zaštitnog ogrtača, kažnjena je zbog ove fotke

Šefovima u Regionalnoj kliničkoj bolnici Tula opravdala se kako nije bila svjesna da je ogrtač toliko proziran i da joj se sve vidjelo ispod njega
21. svibnja 2020. u 10:00 6 komentara 9636 prikaza
medicinska sestra
Foto: Getty Images

Medicinska sestra na muškom odjelu bolesnika zaraženih koronavirusom kažnjena je zato što je nosila samo donje rublje ispod zaštitnog ogrtača.

KEKS Pay Plac poslije korone Kako ćemo kupovati svježe namirnice bez bojazni zaraze?

Njezina fotografija postala je viralna kada ju je snimio jedan od pacijenata u bolnici u ruskom gradu Tula, 160 kilometara udaljenom od Moskve, a koji je napisao kako nema pritužbi njegovih kolega u sobi.

No šefovima bolnice to se nije svidjelo pa su kaznili medicinsku sestru zbog nepoštovanja obaveze nošenja medicinske uniforme.

Medicinska sestra u 20-im godinama izjavila je pak kako je ''prezgodna'' kada nosi svoju uniformu ispod zaštitnog ogrtača.

Šefovima u Regionalnoj kliničkoj bolnici Tula opravdala se kako nije bila svjesna da je ogrtač toliko proziran i da joj se sve vidjelo ispod njega.

banana Imala je što vidjeti Nakon 9 tjedana vratila se u ured po bananu, sve je začudilo kako je izgledala

Ruska javnost osudila je kažnjavanje sestre.

– Zašto je kažnjavaju, trebaju je nagraditi. Kada je vide, nitko ne želi umrijeti – samo je jedan od brojnih komentara podrške.

ŠTO NOVO ZNAMO O KORONAVIRUSU
Molekularna biologinja iz Infektivne bolnice: Nema dokaza da se virus širi aerosolom
Hidradenitis suppurativa/acne inversa
INTERVJU
Prof. dr. Brajac: Postoji velik broj bolesnika koji se, bez ispravne dijagnoze Hidradenitis suppurative, još uvijek ne liječe ili se liječe neadekvatnom terapijom
 • Samo.Hrvatska:

  gdje su slike?

 • Avatar GeniKameni
  GeniKameni:

  Vlasti vrlo cesto nemaju sluha za potrebe gradjana, a ni za modne trendove.

 • larala:

  Medicinska sestra ispod tog ogrtača nije trebala imati svoju uniformu već bolničku jednokratnu i ovo je samo dokaz koliko je zdravstveni sustav ne organiziran i nespreman za ovakve situacije svugdje u svijetu.