Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samo u donjem rublju

Medicinska sestra nije nosila uniformu ispod zaštitnog ogrtača, kažnjena je zbog ove fotke

medicinska sestra
Foto: Getty Images
21.05.2020.
u 10:00

Šefovima u Regionalnoj kliničkoj bolnici Tula opravdala se kako nije bila svjesna da je ogrtač toliko proziran i da joj se sve vidjelo ispod njega

Medicinska sestra na muškom odjelu bolesnika zaraženih koronavirusom kažnjena je zato što je nosila samo donje rublje ispod zaštitnog ogrtača.

Njezina fotografija postala je viralna kada ju je snimio jedan od pacijenata u bolnici u ruskom gradu Tula, 160 kilometara udaljenom od Moskve, a koji je napisao kako nema pritužbi njegovih kolega u sobi.

No šefovima bolnice to se nije svidjelo pa su kaznili medicinsku sestru zbog nepoštovanja obaveze nošenja medicinske uniforme.

Medicinska sestra u 20-im godinama izjavila je pak kako je ''prezgodna'' kada nosi svoju uniformu ispod zaštitnog ogrtača.

Šefovima u Regionalnoj kliničkoj bolnici Tula opravdala se kako nije bila svjesna da je ogrtač toliko proziran i da joj se sve vidjelo ispod njega.

Ruska javnost osudila je kažnjavanje sestre.

– Zašto je kažnjavaju, trebaju je nagraditi. Kada je vide, nitko ne želi umrijeti – samo je jedan od brojnih komentara podrške.

Ključne riječi

Komentara 6

DU
Deleted user
16:46 21.05.2020.

gdje su slike?

Avatar GeniKameni
GeniKameni
11:22 21.05.2020.

Vlasti vrlo cesto nemaju sluha za potrebe gradjana, a ni za modne trendove.

LA
larala
13:00 21.05.2020.

Medicinska sestra ispod tog ogrtača nije trebala imati svoju uniformu već bolničku jednokratnu i ovo je samo dokaz koliko je zdravstveni sustav ne organiziran i nespreman za ovakve situacije svugdje u svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije