Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
deveta sezona

Međunarodni turnir tenisača u kolicima Sirius Open

19.06.2018.
u 14:37

Krajem lipnja, okupiti će više od 40 natjecatelja iz cijeloga svijeta

U organizaciji Teniskog kluba Sirius u Zagrebu će se od 21. do 24. lipnja održati Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom.

Turnir će se tradicionalno održava već devetu godinu, a ovoga puta seli se na terene Hrvatskog akademskog teniskog kluba
Mladost
koji će postati mjesto vrhunskog tenisa u kolicima, bogatog popratnog programa i sjajne atmosfere.


Priliku za naslov ove će godine tražiti više od 40 natjecatelja i natjecateljica iz 12 europskih zemalja, od čega se u muškom ždrijebu natječe 26 natjecatelja, u ženskom 10 natjecateljica te 10 natjecatelja u ždrijebu kvadriplegičara. Hrvatsku će na ovom prestižnom turniru predstavljati ukupno 5 natjecatelja.


Organizatori i ove sezone planiraju nastaviti tradiciju koja Zagreb svrstava na svjetsku kartu teniskih turnira za osobe s invaliditetom.

„Iznimno smo ponosni što naš turnir u Zagrebu okuplja osobe s invaliditetom koje svaki puta pokazuju da se uz dobru volju sve može postići. Pri tome se trudimo prepoznati potrebe natjecatelja i s njima graditi tople prijateljske odnose. Radujemo se i ovogodišnjem izdanju te pozivam sve da dođu podržati turnir i igrače“, izjavio je direktor turnira Bojan Kovač.

Za tenis u invalidskim kolicima vrijede jednaka pravila kao i kod klasičnog tenisa, osim što se ovdje igrač nalazi u sportskim kolicima te su dozvoljena dva odskoka loptice. Sirius Open turnir predstavlja jedini takav turnir u Hrvatskoj te je jedan od 140 međunarodnih turnira koji će biti održani u sklopu UNIQLO Wheechair Tennis Toura.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije