Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi zbog kose

Mattel na meti kritika zbog nove Barbike: Ovo je potpuno neprihvatljivo!

Barbie
Foto: Instagram/Mattel
03.05.2018.
u 11:39

Društvene mreže preplavile su negativni komentari na račun kompanije koja proizvodi popularnu Barbie

Poznata američka kompanija Mattel našla se na meti kritika zbog nove crne lutke Barbie koju su nedavno predstavili.

Društvene mreže preplavile su negativni komentari na račun ove kompanije, a mnogi smatraju kako crna lutka ima 'potpuno neprihvatljivu' i 'uvredljivu' boju kose.

Naime, crna Barbie ima jednu stranu glave izbrijanu, dok joj ostatak prekrivaju plavi uvojci. Fotografiju je Mattel objavio na Instagramu nakon čega je uslijedio niz negativnih komentara.

– Izgleda kao da su pokušavali svaki stil crnih žena staviti na jednu glavu – jedan je od podrugljivih komentara.

Dok su mnogi zbijali šale kako crna Barbie izgleda 'nedovršeno', puno je njih koji frizuru smatraju uvredljivom za osobe crne boje kože.

– Tko je do vraga napravio crnoj Barbie ovakvu kosu? Radi li ondje itko crn? – napisala je jedna korisnica.

– Treba mi objašnjenje o kosi crne Barbie. To je neprihvatljivo. Što je to? Tko je to učinio? Tko je to odobrio? Što su pili? Hvala unaprijed – na Twitteru je pak postavila pitanje žena po imenu Delilah Benson.

Što vi mislite, jesu li kritike opravdane?

Ključne riječi

Komentara 5

MA
malisani
13:01 03.05.2018.

Ne kupujem Barbie dok ne izbace transseksualni model s tetovažom na čelu i licem Rade Borić

DU
Deleted user
12:34 04.05.2018.

Ma koje licemjerje. Na TV u i u tisku reklama i fotografija gdje djeca vrte pozadinama reklamirajući pelene ( reklamu radio očito pedofilski tip osobe), pjevaljke šeću bez gaća nastojeći da #slučajno" pokažu novu donju frizuru i sl. Svaki čas čas slike golih i polugolih bezveznjača uz natpise Svi poludjeli za njom, Svi uzdišu, U zemljama s isključivo bjelačim stanovništvom reklame za kupke s djecom tamne boje kože, ma totalni mischung svega i svačega, a sada smo pokošeni ovom "grubošću" i "ispadom" Mattela ?

Avatar lola lola
lola lola
06:51 05.05.2018.

Koje licemjerje! A glazbena scena i tv su puni crnkinja s plavom kosom!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije