Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izmjene ZOR-a

Matijašević: Do 11 sati prikupili smo 45.000 potpisa za referendum

ozren matijašević
Goran Ferbežar/PIXSELL
10.06.2010.
u 13:17

Sindikati su zadovoljni odzivom građana, međutim suočeni su, kako kažu, s perfidnim institucionalnim i normativnim preprekama.

Danas do 11 sati prikupili smo oko deset posto potrebnih potpisa, kazao je Ozren Matijašević, kooridinator sindikata koji prikupljaju potpise za referendum protiv izmjena Zakona o radu.  Na primjedbu Zorana Milanovića da građane zbunjuje istodobno skupljanje potpisa i nastavak sindikalnih pregovora s Vladom, Ozren Matijašević poručuje:

- Nismo htjeli odgoditi najavljeno prikupljanje potpisa jer čuvamo svoj obraz, a rastući broj građana koji se potpisuju samo nam ojačava pregovaračku poziciju. Osim toga, odgoda od tjedan dana uvela bi akciju prikupljanja potpisa u blagdane i godišnje odmore, što nije dobro - kaže Matijašević.
   
Sindikati su zadovoljni odzivom građana, međutim suočeni su, kako kažu,  s perfidnim institucionalnim i normativnim preprekama. Od  Državnog su izbornog povjerenstva tražili točan broj birača, kako bi se mogli ravnati, jer za referendum treba 10 posto od biračkog tijela. Čekali su nekoliko dana i doznali da je za to nadležno - Ministarstvo uprave.

- Nećemo ih više posebno tražiti, očekujemo da se oglase nakon ovoga - kaže Matijašević.
Otegotna okolnost po skupljanje potpisa jest paradoksalna neusklađenost Zakona o referendumu i Zakona o OIB-u. Naime, prvi predviđa JMBG koji mnogi građani nemaju u novim dokumentima.

- Mi ćemo nastaviti prikupljati potpise svih građana koji podupiru naše zahtjeve i bilježiti njima dostupne i poznate identifikacijske podatke i uvjereni smo da ćemo usprkos maćehinskom tretmanu prikupiti dovoljno potpisa građana s JMBG-om - ističe Matijašević, koordinator svih pet sindikalnih središnjica koje su akciju organizirale.

Komentara 27

OB
-obrisani-
14:02 10.06.2010.

Kajvez, a tko kaže da je tebe čovjek pozdravio? ima on koga pozdraviti a što se tiče sinidikalnih čelnika, neće im ni HTV pomoći sa svojim montiranim anketama! što je nejžalosnije, čak ako i skupe tih 450 tisuća potpisa što će snjima? ruše prijedlog ZORa kao Vlada ne može donijeti novi prijedlog? hvala lijepo zmijica i tebi lijep pozdrav!

OB
-obrisani-
14:05 10.06.2010.

Pozitivno je to što se čitaoci VL mogu uvjeriti kako usraše niti najmanje ne brinu za interese hrvatske radnike. A, zašto i bi kad su se dovoljno nakrali pljačkama u pretvorbi.

OB
-obrisani-
19:31 10.06.2010.

HA,HA,HA RTL tek u 16 minuti Dnevnika, pokazali 10-tak penzića u kadrovimaod 1,5 sekunde sa svih strana, svakom je trebalo 2 minute da prepiše sve podatke. Nova je pak pokazala Matijaševića ispred štanda, a iza njega tek dvojica. 45.000 potpisaa do 11h? Za to bi im u Zagrebu trebalo oko 11 do 12 tisuća potpisa, tj, na ona 4 štanda svakih 20 sekundi po jedan potpis. he,he,he, niti 1000-2000 potpisa u Zagrebu, idemo vidjeti što će pokazati HTV. pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije