Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milanović Litre:

S Thompsonom nisam razgovarao o tome da bi mu netko platio da ne pjeva

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/6
23.01.2018.
u 14:34

Mladena Barišića upoznao sam na neformalnim druženjima, kazao je u svom iskazu fra Slaven Milanović Litre

– S Markom Perkovićem Thompsonom nisam nikada razgovarao o tome da bi mu netko platio da ne pjeva u izbornoj kampanji za parlamentarne izbore 2007.

Te 2007. upoznao sam Ivu Sanadera i Thompsona jer su oni bili moji župljani i dolazili su na svetu misu u crkvu u Ulici kralja Zvonimira u Zagrebu.

Mladena Barišića upoznao sam na neformalnim druženjima – kazao je u svom iskazu fra Slaven Milanović Litre.

On je na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočio u nastavku suđenja u aferi Fimi media, a u svojoj obrani spominjao ga je Barišić, koji je na prijašnjem suđenju naveo da je Milanović Litre s Thompsonom dolazio u Carinsku upravu tražeći novac kako Thompson ne bi pjevao za konkurentske stranke tijekom predizborne kampanje. Prema optužnici bila je riječ o 500.000 eura.

– Thompson je bio vrlo popularan pjevač kod dijela građana i mnogi su htjeli biti u njegovoj blizini. Mnogi su znali gdje dolazi na misu pa su me zvali da ga pokušam dovesti. 

Nije mi bilo ugodno jer to nije bila narav moga posla. U prostorije Carine došli smo na poziv tadašnjeg ravnatelja Mladena Barišića. Bili smo dva puta u razdoblju od desetak dana kako bi Thompson podijelio CD-e, fotografirao se s obožavateljima i podijelio karte za svoje koncerte – svjedočio je Milanović Litre.

Dodao je i kako u carini Barišić, Thompson i on nikad nisu ostali nasamo.

– Thompson je išao i u druge institucije – kazao je Milanović Litre. Na upit Željke Mostečak, zamjenice ravnateljice USKOK-a da navede u koje je to institucije Thompson još išao, Milanović Litre nije se mogao sjetiti ni jedne.  

– Mahom su to bila privatna druženja – kazao je Milanović Litre, no nije se mogao sjetiti ni kod koga su bila ta druženja.

Mladena Barišića zanimalo je pak ima li Milanović Litre te fotografije koje su napravljene u Carinskoj upravi, na što mu je ovaj odgovorio:

– Nemam. Ne skupljam fotografije i nemam ih ni s drugih događaja.

Demantirao je i tvrdnje Marija Jelinčića, zagrebačkog poduzetnika koji je iskazivao da je na Milanovićev nagovor sastavio ugovor prema kojem je Marko Perković Thompson od HDZ-a dobio pola milijuna eura da ne nastupa ni za jednu drugu političku stranku.

– Imao sam ljude koje bih tražio pravni savjet. Zašto bih tražio da sastavi ugovor kad on s tim nema veze. Njegove tvrdnje graniče sa znanstvenom fantastikom – ustvrdio je Milanović Litre. On je na sud došao iz kanadskog Vancouvera, pa ja tražio nadoknadu putnih troškova, na što po zakonu ima pravo.

Sudsko vijeće prihvatilo je i prijedlog obrane da se u nastavku suđenja kao svjedoci saslušaju Vladimir Šeks, Zoran Gobac, Braco Dimitrijević i Munir Vejzović, dok će se o prijedlogu za saslušanjem Andrije Hebranga, Jacquesa Houdeka, Vida Baloga i Davora Dretara Dreleta odlučiti naknadno.

U aferi Fimi media, uz Sanadera optužen je i HDZ, a prema optužnici iz državnih poduzeća izvlačen je novac kojim su se financirali stranački crni fondovi. Riječ je o ponovljenom suđenju jer je prvu osuđujuću presudu za Sanadera i HDZ ukinuo Vrhovni sud.

Komentara 40

Avatar Cokolinda
Cokolinda
16:59 23.01.2018.

mp tupson je pravi uzorak hdz domoljuba...

Avatar juree
juree
17:14 23.01.2018.

a iz očiju mu se vidi da laže....sve za novce

BI
binki
15:24 23.01.2018.

Evo ja da imam novaca platio bi mu da ne reva . Njaga ionako slušaju ljubitelji cece,dare,mate isl

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije