Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Marko Pavić

Ministar rada je fizičar zainteresiran za zaštitu okoliša

Marko Pavić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
10.06.2017.
u 09:40

Desetak godina radio je na PMF-u, kao državni tajnik u resoru rada koordinirao je Vladin paket za zapošljavanje nazvan ‘Od mjere do karijere’

Interesi mu sežu u primijenjenu znanost posebice energetiku, regionalni i održivi razvoj te ekologiju i zaštitu okoliša, no prst sudbine htio je da javnost za Marka Pavića dozna tek kad se zarotirao za ministarsko mjesto s Tomislavom Ćorićem. Sudeći po Marićevoj biografiji, Plenković je krivog čovjeka iz resora ministarstva rada preselio u resor energetike i ekologije. S Pavićem smo, nakon Bernardića, dobili još jednog fizičara u visokoj politici, doktorirao je na projektu vezanom uz transport ugljikovog dioksida u oceanu.

On sam je u svom životopisu koji stoji na stranicama udruge koja okuplja bivše stipendiste britanske vlade, čiji je predsjednik, napisao da voli putovanja te da je bio sudionik nekoliko većih ekspedicija uključujući i posjet Antarktici 2007 godine. Član je HDZ-a, dolazi iz zagrebačke organizacije, a osim što je bio britanski stipendist, na društvenim mrežama kružile su i njegove fotografije iz Europskog parlamenta u društvu s premijerom Plenkovićem, gdje je kao član HDZ-ove zlatne mladeži neko vrijeme asistirao.

Marko Pavić
1/16

Prije nego što se otisnuo u politiku, Pavić je desetak godina radio na PMF-u, a vodio je i neke projekte za zapošljavanje mladih. Kao državni tajnik u resoru rada, Pavić je koordinirao Vladin paket za zapošljavanje nazvan “Od mjere do karijere”. Pred njim je i velika mirovinska reforma koja je već uzburkala vodu najavom Vlade da osiguranici drugog stupa neće dobivati dodatak na mirovinu. Sindikati za novog ministra kažu da je početnik koji će morati učiti o resoru.

Pavić je bio je i znanstveni savjetnik na snimanju dokumentarca „Obnovljivi izvori i regionalni razvoj – iskustva Velike Britanije“ u koprodukciji HRT-a i britanskog veleposlanstva u Zagrebu.

Sve o preslagivanju Vlade čitajte OVDJE.

Komentara 5

TT
TTjac
10:01 10.06.2017.

Vidi se da je frend od anemične komunjare! Fizičar kojeg zanimaju problemi zapošljavanja? Gdje je kraj maloumnicima u Hrvatskoj?

Avatar kakon
kakon
10:34 10.06.2017.

Važnije je pitanje: je li zainteresiran za narod?

DU
Deleted user
17:35 10.06.2017.

Znači fizičar. Pretpostavljam da su mu prijatelji obitelj fizičara, Puljak iz Pametno. Sve jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije