Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novljanin Marko Martinović

Na tamburici se bori za finale dječje Eurovizije

marko martinović
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
1/7
14.05.2016.
u 11:42

Na ovome natjecanju nastupio je i Julian Rachlin, a do hrvatskih glazbenika Monika Leskovar te Filip Merčep.

Novljanin Marko Martinović, učenik 8. razreda, prvi je finalist hrvatskog natjecanja za Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika, a koji će nastupati s tamburicom. Marko će 25. svibnja u zgradi HRT-a probati izboriti nastup u Kölnu, a jedan je od sedam hrvatskih finalista starih između 12 i 18 godina. Marko će u finalu zasvirati skaldbu "Meditacija" Julesa Masseneta s kojom je nedavno pobijedio i na međunarodnom antjecanju tamburaša u Požegi. Uz direktni televizijski prijenos njega i ostale kandidate pratiti će Simfonijski rkestar HRT-a. Za finalni nastup Marko se uvelike priprema.

– Vježbam dosta sada pred finale. Inače sviram tamburicu bisernicu već tri godine. Nisam opterećen pobjedom, no bilo bi lijepo da prođem dalje – kazuje Marko koji s roditeljima živi u Jazavici, nedaleko Novske.

Marko je u finale prošao odlukom stručnog žirija koji je, od mnogobrojnih prijavljenih, izabrao sedam finalista, a Sisačko-moslavačka županija financirat će trošak putovanja njegovih školskih kolega i drugih navijača na finalno natjecanje u Zagreb.

Eurovizijsko natjecanje mladih glazbenika u organizaciji Europske unije radiotelevizija (EBU) utemeljeno je prije 32 godine i održava se svake dvije godine uvijek u drugome europskom kulturnom središtu. Na ovome natjecanju nastupio je i Julian Rachlin, a do hrvatskih glazbenika Monika Leskovar te Filip Merčep.

>> Beethoven, linđo, tamburica i jazz kod M. Meštrovića itekako idu skupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije