Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PITANJA

Marina Opačak Bilić: 'Ostajem oporbena zastupnica'

storyeditor/2023-01-19/PXL_150921_34614912.jpg
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
22.01.2023.
u 08:51

Nezavisna saborska zastupnica odgovara o razlogu svoga izlaska iz Socijaldemokrata i danjem planu djelovanja u Saboru

1. Od nekidan više niste članica Socijaldemokrata, no i dalje je nejasno zašto ste izašli iz stranke. Što vas je navelo na tu odluku?

Moju odluku ne prati uobičajeni obrazac političkog djelovanja, ali to je ono što sam ja. I politički, i privatno, i poslovno. Kao što pjesma kaže: "Sreća da sam slobodna od želja". Neopterećena sam funkcijom i ne libim se reagirati, što je možda mana, a možda i vrlina. Bila sam svjesna da ću se odlaskom iz zastupničkog kluba SD-a i odlukom da budem nezavisna zastupnica izložiti raznim nagađanjima i pretpostavkama, pa i onome da sam "žetončić", što je posve neumjesno, jer se ne očekuje da netko može raditi i razmišljati drugačije. Bila sam svjesna i toga da će mi sad određene incijative biti teže provesti i realizirati, no iako nešto na prvu ne izgleda primamljivo, ako vam to ipak donosi mir, onda je to opravdano. Zbog odlaska iz SD-a od mene se očekuje neka ekskluziva koje nema. Na našem klubu nije bilo nikakvih svađa. Odlazak je moja odluka i sve što bih rekla više od toga ne bi bilo kolegijalno, a ja cijenim kolegijalnost.

Foto: Privatna arhiva

2. Ipak, izjavili ste da vaš odlazak iz SD-a ima veze s tim što se kao mlada osoba nekada znate osjećati neshvaćeno. U čemu vas to kolege iz stranke nisu shvaćali?

Točno je da sam to rekla, no od toga kako se ja osjećam puno je važnije kako ja radim, a do sada sam radila tako da sam osluškivala glas građana i ukazivala na svakodnevne teme koje njih tište. Tako ću raditi i dalje. Izuzetno sam zadovoljna i ohrabrena kada mi se građani jave nakon mog izlaganja ili obrade teme. I drago mi je da su neki projekti, koji su se godinama odlagali, počeli realizirati nakon mog opetovanog reagiranja za saborskom govornicom. Jedan od takvih je izgradnja OŠ Milana Amruša u Slavonskom Brodu čija se izgradnja čekala desteljećima, a prošlog je mjeseca konačno raspisan natječaj za početak gradnje.

3. Sad ste nezavisna zastupnica i mnoge zanima kako ćete glasati. Tko može računati na vaš glas – lijeva oporba ili vladajući?

Ostajem oporbena zastupnica, što ne znači da dobre projekte neću podržati. Radit ću i glasati za sve odluke i zakone koji će pridonijeti da Hrvatska bude uređenija država i da građani u njoj kvalitenije žive. Znam da će mi biti teže djelovati u Saboru bez kluba, no možda me neki od klubova i sami pozovu ako u meni prepoznaju kvalitetnu zastupnicu. Ipak, od klubova vladajuće većine bilo bi neumjesno pa čak i uvredljivo da me tako nešto i pitaju.

>> VIDEO: Sud odlučio: Sanader zbog afera Planinska, Ina-MOL i Fimi media u zatvoru mora ukupno biti 18 godina

 

Komentara 2

DU
Deleted user
07:33 23.01.2023.

Bravo ženo, unovči svoju poziciju da džaba nisi u Sabor dolazila! Nadam se da će ti Plenković omogućiti nekoliko nadzornih odbora da ti se oduži! Moramo surađivati, ruka ruku mije! Ne nasjedajte na provokacije ljevičara i komunista i onih koji nikada nisu željeli Hrvatsku! Puna podrška prodaji Podravke PPD-u! Idemo dalje!

RB
Rastu Brojke
15:01 22.01.2023.

Ja sam uvijek uz vlast, tu su novci. Najbolje da sam sirotinja iz oporbe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije