Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Marijanska svetišta: Čudesne pojave u hrvatskim i svjetskim svetištima

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
14.08.2019.
u 20:10

Smrt Blažene Djevice Marije i njezino uznesenje na nebo detaljno je opisala bl. Anna Katharina Emmerich, koja je imala vizije. Crkva ih smatra privatnim objavama

O smrti i uznesenju Blažene Djevice Marije na nebo Novi zavjet ne govori, no pretpostavlja se da je nakon Kristove smrti njegova majka otišla živjeti u Efez, grad u današnjoj Turskoj. Zapravo o tome govore privatne objave i vizije, poput onih bl. Anne Katharine Emmerich, njemačke redovnice i mističarke koju je papa Ivan Pavao II. proglasio blaženom 2004., i Marije Valtorte, talijanske mističarke koja je svoje vizije objavila u nizu 
knjiga pod nazivom “Evanđelje kako mi je bilo objavljeno”. Valtorta u svojim vizijama opisuje smrt Blažene Djevice, ali i trenutak njezina uznesenja, čemu je prisustvovao apostol Ivan.

„Apostol gleda oko sebe, još napola pospan, da bi shvatio što se događa. Opazi da je krevet prazan i da je krov otkriven. Sluti da se dogodilo čudo. Potrči van na terasu i, kao nekim duhovnim nagonom i nebeskim pozivom, podigne glavu braneći rukom oči od sunca da može gledati, premda mu sunce koje se rađa ne smeta očima. I vidi. Vidi Marijino tijelo, još lišeno života, i u svemu jednako tijelu osobe koja spava, koje se sve više diže uvis nošeno od anđeoskog mnoštva. Jedan okrajak plašta i koprene mašu, kao za zadnji pozdrav, možda djelovanjem vjetra prouzročena od hitrog uznošenja i od kretanja anđeoskih krila“, piše u svojoj viziji Valtorta i dodaje kako „Ivan i dalje netremice gleda ono tijelo koje se diže prema nebu i razgovjetno vidi da Marija, sada obavijena zrakama sunca koje je izišlo, izlazi iz ekstaze koja joj je rastavila dušu od tijela, da je opet oživjela, i ustala na noge, jer sada i Ona uživa darove koji su vlastiti tijelima koja su već proslavljena. Ivan gleda, gleda. Čudo što mu ga Bog poklanja daje mu moć da protiv svakoga prirodnog zakona vidi Mariju kakva je sada dok se hitro diže prema nebu, okružena od anđela koji kliču, ali koji joj više ne pomažu dizati se“.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Dvije trećine lokala vara državu na računima

- Prosvjednici su 'poput terorista' - Peking na granici nagomilao vojsku

- Red Bull X-ALPS Marko Hrgetić prvi je Hrvat koji je sudjelovao na najtežoj utrci

- Književni hit ljeta su slikovnice

 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Olujni
Olujni
01:14 15.08.2019.

Bajke za naivne!

TH
thu
02:19 15.08.2019.

„Jer ustat će lažni kristi i lažni proroci i izvodit će velike znake i čudesa da, bude li moguće, zavedu i izabranike“ (Matej 24,24).

MA
Malenkost
07:47 15.08.2019.

Sad se moze svatko moliti i svugdje se vide Krizevi, Kipovi "Mariji", krizni putevi, ... . Ali nikad ovoliko Lopova , Kriminala, Korupcije, Nepotizma, Uhljeba, ... .Iseljevaju se Hrvati iz BiH i iz HR masovno. Molitve uprerene u Nebo kao da promasuju cilj ili odgovor nebeski nema ucinka. Crkvenjaci zive kao Feudalisti, pogledajte Biskupske Ordinarijate okicene i opremljene s najskupljim namjestajem i slikama, a puk kao kmetovi. Sto se vise moli kao da nam je sve gore i gore. Milosrndi i Svemoguci, Dragi Bog, Stvoritelj svega !! mora da ima nesto skuceno jer pored sebe i svoje Svemogucnosti trpi i Sotonu i zlo !! bez da reagira i sprijeci zlo. Djeca oboljevaju i umiru bez da su grijesila. Djecu, poglavito djecake, seksaulno zlostavljase Svecenici u "Bozijem Hramu" !! bez njegove Reakcije! Da li je on Svemoguc i Milosrda pun??Pitanja i pitanja. Vjernici uzivajte u vasem Blagdanu!. Stvarno to zelim, moji preci; Otac i Majka, Djedovi i Bake su bili Katolici a Bakice s Ocenasom u ruci. Ja sam sit tih pricica i Ateist, Hvala Bogu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije