Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Marić: Teško je smanjiti poreze uz gubitaše poput Uljanika

Naslovnica 1. 9. 2018.
01.09.2018.
u 00:04

S ministrom financija o gospodarskom rastu, Uljaniku, prozivkama za sukob interesa...

Porezna je reforma pred vratima, očekuje nas i kreiranje proračuna za iduću godinu, a u medijima se nagađalo da ostajemo bez ministra financija. U razgovoru za Večernji list Zdravko Marić otklanja takve sugestije, bar u ovom trenutku, a najavljuje promjene u poreznom sustavu koje bi trebale rezultirati jeftinijom hranom za građane. Poručuje i da je vrijeme da država prestane sanirati gubitaše jer svaka injekcija novca njima umanjuje prostor za smanjenje poreza građanima.

BDP je rastao iznad očekivanja u drugom tromjesečju godine. Hoće li se realizirati godišnja prognoza o rastu BDP-a za 2,8 posto?

Rast u drugom tromjesečju bio je upravo u skladu s našim očekivanjima, prema do sada objavljenim visokofrekventnim podacima. S druge strane, rast u prvom tromjesečju ove godine svakako je bio ispod ondašnjih očekivanja. Projekcija Vlade RH od 2,8 posto za cijelu 2018. ostaje dostižna. Da bi se i ostvarila, osim nastavka trenda domaće potražnje iz prve polovice godine, povoljnog kretanja inozemne potražnje za domaćim robama i uslugama, trebat će i ubrzanje investicijske aktivnosti do kraja godine. Moram reći da smo u prvoj polovici godine očekivali bolje rezultate od investicijske potrošnje, a ono što ohrabruje u ovom pogledu pozitivni su trendovi u građevinskoj djelatnosti.

>> Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Od ostalih tema izdvajamo:

>> Zašto je vani ugovor o najmu svetinja, a u Hrvatskoj je sve na crno

>> U tri godine Končar je Jakovčiću isplatio 1,56 milijuna kuna. Što je za to dobio?

>> Vlaho Bukovac i Cabanel prvi put zajedno u Zagrebu

>> Dalić: Zlatna lopta nikako ne može promašiti našeg Modrića

>> Paket Večernji list + Living - 15 kuna

Ključne riječi

Komentara 54

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
21:00 31.08.2018.

Zasto DORH vec nije u Uljaniku?

DU
Deleted user
20:35 31.08.2018.

Onda ih pusti da propadnu.

Avatar Urbani
Urbani
21:59 31.08.2018.

Jos najmanje trideset godina Hrvatska ce otplacivati stetu i dugove iz dva mandata antifa drugova, ovo u Istri su prave sitnice!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije