Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROZIVKE ŽIVOG ZIDA

Marić odgovorio na kritike: Porezna dobro radi svoj posao

Zdravko Marić
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
29.01.2020.
u 15:12

Radnici Porezne uprave, ističe, sudjelovali su u izradi zakonskih i podzakonskih akata u sklopu porezne reforme, a svoj posao rade i inspekcijske službe.

Ministar financija Zdravko Marić ustvrdio je u srijedu da Porezna uprava svoj posao radi dobro i sukladno zakonu, komentirajući izjave s tribine Živog zida na temu korupcije i porijekla imovine u kojima je žestoko kritiziran rad Porezne uprave.

"Porezna dobro radi svoj posao te, kao i ostala tijela Ministarstva financija, sukladno zakonu, pravilima i propisima. Nebrojeno puta smo o tome govorili", izjavio je Marić novinarima pred Banskim dvorima.

Radnici Porezne uprave, ističe, sudjelovali su u izradi zakonskih i podzakonskih akata u sklopu porezne reforme, a svoj posao rade i inspekcijske službe.

Europarlamentarni zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić upozorio je u srijedu na procjenu da godišnje zbog korupcije ispari čak 20 milijardi kuna javnog novca, te je prozvao Poreznu upravu da radi premalo i presporo ustvrdivši da je kontrola podrijetla imovine namjerno neučinkovita.

Upitan misli li da je imovina pojedinih ministara u skladu s njihovim primanjima, Marić je odgovorio kako o tome nema saznanja te da ne može komentirati pojedine slučajeve.

Što se tiče premijerovih najava o mogućim sigurnosnim provjerama ministara, rekao je kako nema ništa protiv toga.

"Kad sam 2006. prvi puta ulazio u sustav državne uprave kao pomoćnik ministra na dužnosničko mjesto, prolazio sam sigurnosnu provjeru. Uvijek sam za to da se stvari znaju unaprijed. Imamo sustave koji su dosta rigorozni po pitanju zapošljavanja u državnu upravu i mislim da to treba vrijediti za sve", istaknuo je Marić.

Što se tiče slučaja HDZ-ova v. d. ravnatelja APN-a Krešimira Žunića, koji je POS-ov stan kupio za svega 975 eura po četvornom metru, rekao je da o tome ne zna puno, ali i ne zna što bi rekao.

Ključne riječi

Komentara 2

BB
Bruno_Bear1
16:01 29.01.2020.

Plenković je napravio pun pogodak kada je Marića uzeo za ministra, koji je svojom sposobnošču i požrtvovnošću dao veliki doprinos Plenkovićevoj vladi koja je spasila državu od bankrota nakon kukulele pošasti na čelu sa slučajnim.

PR
predator57
18:21 29.01.2020.

Eeeeeee, Marićuuu mojjjj. Stsni šift i pogledaj prihode, rashode i imovinu, do 25000 % mnogi premašili imovinu od prihoda, da ali njih nesmiješ dirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije