Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Potrošač

Porezna poslala važnu obavijest građanima o porezu na dohodak

Građani mogu do kraja veljače 2020. i putem elektroničkih usluga Porezne uprave - ePorezna podnijeti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na Obrascu ZPP-DOH.
22. siječnja 2020. u 11:18 1 komentara 3158 prikaza
Porezna uprava
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Građani na koje se primjenjuje poseban postupak ako žele iskoristiti ili odustati od prava propisanih Zakonom o porezu na dohodak za 2019. godinu mogu do kraja veljače 2020. i putem elektroničkih usluga Porezne uprave - ePorezna podnijeti obrazac za priznavanjem prava u posebnom postupku na Obrascu ZPP-DOH, priopćeno je iz Porezne uprave.

Zdravko Marić ZDRAVKO MARIĆ ‘Dali smo poticaj, nema prisile na isplatu neporeznih naknada’

Podsjećaju da su prava koja se mogu ostvariti: na uzdržavane članove uže obitelji i/ili djecu, stupanj i vrstu utvrđene invalidnosti i/ili prebivalište na području jedinica lokalne samouprave razvrstanih u potpomognuta područja I. skupine prema posebnom propisu i području Grada Vukovara i/ili pravo na uvećanje osobnog odbitka za plaćene doprinose za zdravstveno osiguranje u tuzemstvu ili dana darovanja.

 

Dovoljno je posjedovati token internetskog bankarstva ili bilo koju vjerodajnicu sustava NIAS minimalne razine 3 i prijaviti se na ePoreznu putem osobnog računala te predati navedeni obrazac. Osim korištenja vjerodajnica sustava NIAS, predaja ZPP-DOH obrasca moguća je i korištenjem eOsobne iskaznice. Više pogledajte ov​dje​.​​

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • nemirno more:

    što se dešava sa mirovinama stečenim u Austriji,a koje se uživaju u domovini...a koje su već oporezovane u Austriji