Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Boris Lalovac:

'Marić je postavio visoko ljestvicu za svog nasljednika, bojim se da je neće moći preskočiti'

Zagreb: Lalovac komentirao ostavku ministra Marića
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
06.07.2022.
u 10:04

Jedna je stvar biti sveučilišni profesor, a druga je ući u cipele koje su izuzetno teške. Marić je sigurno poznavao ljude u sustavu, doći će jedan potpuno novi čovjek ovako iznenada, neće mu biti lako, kaže bivši ministar financija

Stižu brojne reakcije na ostavku ministra financija Zdravka Marića. Vladu Andreja Plenkovića napustit će na vlastiti zahtjev. 

- Bio je jedan od kvalitetnijih ministara, ministar Marić je postavio visoko ljestvicu za svog nasljednika, bojim se da je neće moći preskočiti. Čovjek koji nema iskustva u donošenju odluka, jedna je stvar biti sveučilišni profesor, a druga je ući u cipele koje su izuzetno teške. Marić je sigurno poznavao ljude u sustavu, doći će jedan potpuno novi čovjek ovako iznenada, neće mu biti lako. I novi ministri su tu, morat će se uštimati da budu dobra ekipa - rekao je Boris Lalovac, bivši ministar financija za N1 televiziju. 

- Brine me više hoće li ići rasterećenje plaća, kako će se postaviti prema umirovljenicima, sve ono što zanima hrvatske građane, nema ni 10 dana za uhodavanje jer rebalans proračuna mora biti pripremljen za jesen budući na ove pritiske - kazao je Lalovac. 

Misli kako će Zdravko Marić otići u privatni sektor na veću plaću. 

- Mislim da neće u politiku, sigurno odlazi u privatni sektor za 2, 3, 4 puta veću plaću. Ministri koji su bili ispod njega su otišli na veću plaću, sigurno to utječe na čovjeka. Sigurno ide u privatni sektor ili neke međunarodne financijske institucije, sigurno će dobro nastaviti karijeru. To je težak resor, on je vrlo korektno komunicirao s oporbom, nije mu bilo lako, ali sada će biti puno teže novom ministru - rekao je Lalovac. 

Odlazak Zdravka Marića, kako doznajemo, osobne je prirode i nema veze s političkom situacijom. Kako doznajemo iz izvora bliskih Mariću, ulaskom Hrvatske u eurozonu, za što se još samo čeka formalna potvrda Vijeća EU idući tjedan, Marić je ispunio svoje političke ambicije.

Marić će biti razriješen na sljedećoj sjednici vlade u četvrtak 14. srpnja, prethodno će u ponedjeljak 11. srpnja Hrvatska i službeno potpisati ulazak u eurozonu. Iako se o Marićevu povlačenju šuška već neko vrijeme, informacija je držana u strogoj tajnosti, a u srijedu bi trebala biti službeno priopćena nakon sastanka užeg kabineta Vlade i, nakon toga, parlamentarne većine.

Novi ministar financija bit će Marko Primorac, inače profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. 

Ključne riječi

Komentara 2

BU
burza
11:50 06.07.2022.

Sad kukate za Maricem a stalno ste trazili njegovu ostavku sad je imate i valjda ste sretni

Avatar southman
southman
11:20 06.07.2022.

Zna obiteljski nasilnik što je on ostavio Mariću a što Marić ostavlja Primorcu. Razlika nebo i zemlja u korist Marića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije