Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije SDp-a, Mosta...

Oporba nakon Marićeve ostavke: Vrijeme je za nove izbore, Plenković je prošlost

Foto: PIXSELL
1/3
05.07.2022.
u 23:54

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na twitteru je poručila da "zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala".

Nakon neočekivane ostavke ministra financija Zdravka Marića u utorak navečer uslijedile su prve oporbene reakcije, u kojima se premijeru Andreju Plenkoviću poručuje da je vrijeme za nove parlamentarne izbore.

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na twitteru je poručila da "zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala".

Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore, kaže Ahmetović.

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja na facebooku je komentirao da "bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom".

Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije. Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega, ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi, kaže Grmoja.

"Uglavnom, sad je i zadnjem 'plenkistu' u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost. Vrijeme je za nove izbore", ističe Grmoja.

Video - Zdravko Marić: Situacija je kompleksna, teško je predvidjeti daljnje kretanje inflacije

 

Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) također je komentirao Marićevu ostavku.

“Pitam se imaju li 'osobni razlozi' veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a po tom pitanju smo vrlo neozbiljni”, kaže Hajduković.

Ostale oporbene stranke reakcije na iznenadni odlazak ministra Marića najavljene su za sutra.

Također, sutra će premijer izvijestiti uži kabinet i parlamentarnu većinu o Marićevoj ostavci, te će ujedno predstaviti Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, koji će pred Sabor već idućeg tjedna.

Komentara 18

KA
kajbiti
06:30 06.07.2022.

Meni uljepša dan kada se sjetim da bi mi profesor geografije iz Metkovića i alapaca izbosne mogli u buduće voditi državu.

SA
sanikol
09:22 06.07.2022.

Plenković je kažu neki - prošlost a Grmoja i ona kokoš su budućnost.

ST
stefj
00:33 06.07.2022.

Hm, baš su našli dvojac... Most se trajno raskrinkao svojim tvrdnjama, koje su očito bile čiste laži, da imaju informacije da ćemo dobiti arbitražu protiv MOL-a. Te laži su dovele do pada vlade i koštat će nas milijarde... Što se tiče Ahmetović, više puta se pokazala nedorasla svom poslu, trebala bi predstavljati vrh SDP-a, no u raspravama često ostaje bez argumenata, samo se nadglasava i voli bacati prazne fraze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije