Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Splitu

Marendić nije bio Božinovićev izbor, a već je ranije kažnjavan zbog korištenja službenog auta

Slobodan Marendić i Davor Božinović
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
1/3
16.10.2018.
u 18:34

Luka Marendić (19) uzeo je automobil svog oca, načelnika policije, i zabio se u ogradu mosta na Bačvicama

Razbijena desna suvozačka vrata i okrenut kotač – materijalna je šteta na Ford Focusu, službenom vozilu Ministarstva unutarnjih poslova koje je na korištenje dobio načelnik PU Splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić.

Tata zvao policiju

Automobil je razbio načelnikov pijani 19-godišnji sin Luka zabivši se u 3.09 sati u noći na utorak u ogradu mosta na splitskim Bačvicama. Mladić je napuhao 1,7 promila, a nakon obavljenog očevida pušten je kući jer je procijenjeno da ne treba ići na triježnjenje u postaju. U MUP-u tumače kako propisima nije navedeno s koliko promila alkohola u krvi nekoga treba privesti na triježnjenje. Policiju je o nesreći izvijestio načelnik Marendić kojemu se sin javio nakon što je slupao Ford.

– Zatražio sam od kolega da odrade proceduru kakva se inače rade u takvim situacijama prometnih nesreća. Kao policajac pokrenuo sam proceduru koja je u ovim situacijama obvezna. Kao otac, iza toga sam nazvao ljude i zamolio da me odvezu do mjesta gdje se prometna nesreća dogodila i ondje stupio u kontakt sa svojim sinom. Nakon što je završeno istraživanje na mjestu događaja, odvezao sam ga kući – rekao je načelnik Marendić.

U trenutku pisanja ovog teksta prijava protiv njegova sina još nije bila dovršena no izvjesno je da će biti prijavljen za izazivanje prometne nesreće i vožnju pod utjecajem alkohola. Kada stručni tim Ravnateljstva policije utvrdi pod kojim je točno okolnostima Luka došao do očeva automobila, bit će definirana i prijava koju će dobiti jer je vozio službeni automobil MUP-a.

Nije Božinovićev izbor

– Nisam mu dozvolio da uzme službeno vozilo. Došao je s posla doma. Javio se, ja sam nastavio spavati. Ključevi su bili na stolu i on je uzeo vozilo i napravio nepromišljen potez – rekao je Marendić i dodao kako je sinu krivo jednako kao i njemu, možda i više. Što se tiče mogućih sankcija, spreman je snositi konzekvence.

Predsjednik Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić kaže da otac nije odgovoran što je njegov punoljetni sin uzeo ključeve, ali i da Luka mora odgovarati i nadoknaditi štetu na vozilu. Načelnikovu odgovornost u ovom trenutku ne vidi.

Slobodan Marendić jedini je načelnik uprave koji na to mjesto nije došao “voljom” ministra Davora Božinovića. Naime, za načelnika je imenovan dva mjeseca prije smjene Vlahe Orepića pa se tako veliki natječaj imenovanja načelnika u Božinovićevu mandatu nije mogao odnositi jedino na njega. Nepromišljeni potez njegova sina u konačnici bi ga mogao stajati funkcije.

Komentara 39

JK
ja-kan
19:17 16.10.2018.

U Švedskoj ili Švicarskoj ovako nešto se ne bi moglo dogoditi jer tamo nema službenih vozila na 24 sata a da to država plaća. Zato su oni tamo gdje jesu a mi smo jadni i bijedni.

KN
katarina.novotni
18:57 16.10.2018.

Laže, procedura nije odrađena, dijete je trebalo otići na trježnjenje a ne da ga tatica vodi doma. Odgaja novog Šunjergu.

BL
bljak007
18:49 16.10.2018.

Drugi sin bi završio u policijskim prostorijama na triježnhenju, a ovog tatek odvel kući.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije