Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šef splitske policije

'Zbog nepromišljenog poteza sina spreman sam podnijeti konsekvencije'

Slobodan Marendić
Ivana Ivanovic/PIXSELL
16.10.2018.
u 13:36

Nesreća se dogodila noćas oko tri sata na Katalinićevom prilazu 3 kada je osobno vozilo marke Ford Focus splitskih registracijskih oznaka naletjelo na ogradu mosta

U momentu saznanja za prometnu nesreću koju je napravio moj sin izvijestio sam Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku, operativno dežurstvo i zatražio od kolega da odrade proceduru kakva se inače radi u takvim situacijama prometnih nesreća. Dakle, kao policajac pokrenuo sam proceduru koja je u ovim situacijama obvezna.

Kao otac, poslije toga sam nazvao ljude i zamolio da me odvezu do mjesta gdje se prometna nesreća dogodila i tamo stupio u kontakt sa svojim sinom. Nakon što je završeno istraživanje na mjestu događaja odvezao sam ga kući. Moram naglasiti da je riječ o nepromišljenom potezu sina koji je uzeo vozilo koje imam na korištenje 24 sata. Pogriješio je – rekao je Slobodan Marendić, načelnik PU Splitsko-dalmatinske koji je pozvao novinare nakon što je Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo o prometnoj nesreći koja se dogodila 16. listopada 2018. godine oko 3.09 sati u ulici Katalinićev prilaz 3 u Splitu, kada je došlo do naleta osobnog vozila marke Ford Focus splitskih registracijskih oznaka na ogradu mosta.

Napisali su kako je vozilom, koje je u vlasništvu MUP-a, a koristi ga načelnik PU Splitsko-dalmatinske, upravljao 19-godišnjak pod utjecajem alkohola. Neozlijeđen je. Izmjereno mu je 1,70 promila. 

– Nisam mu dopustio da uzme službeno vozilo. Došao je s posla doma. Javio se, ja sam nastavio spavati. Ključevi su bili na stolu i on je uzeo vozilo i napravio nepromišljen potez – rekao je Marendić i dodao kako je sinu krivo jednako kao i njemu, možda i više.

Spreman podnijeti konsekvencije

Postavljeno mu je pitanje očekuje li sankcije.

– Ja sam napravio sve što sam trebao napraviti kao policajac. Stručni tim Ravnateljstva policije dolazi u Split. Ja sam tu u očekivanju i sve konzekvencije spreman sam podnijeti – odgovorio je Marendić.

Što se tiče materijalne štete na vozilu, kaže kako još ne zna kolika je. Policijska ophodnja odmah po saznanju izišla je na mjesto događaja i odradila očevid, a procedura još traje.

MUP je u svom priopćenju poručio kako je glavni ravnatelj policije uputio stručni tim Ravnateljstva policije u Policijsku upravu splitsko-dalmatinsku kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i poduzele zakonom sve predviđene mjere.

Marendić je ranije u razgovoru za Hinu rekao da je riječ o njegovu sinu koji će za mjesec dana napuniti 19 godina. Po njegovim riječima, privatni mu automobil sinoć nije bio parkiran ispred kuće nego službeni Ford Focus. Sin mu je radio do jedan sat poslije ponoći, kući je došao u dva sata, javio se ocu, no nakon toga nazvala ga je djevojka i zamolila ga da je prebaci kući.

– Sin mi se osjetio sposoban i hrabar, umjesto da je otišao leći kao što sam mislio, uzeo je ključ, otišao po djevojku i to se dogodilo. Udario je u most na Bačvicama. Srećom, nikoga nije udario ni ozlijedio, a i sam je prošao bez ozljeda. Odmah me nazvao nakon nesreće i rekao mi što se dogodilo. Na vozilu su razbijena desna suvozačeva vrata i kotač je okrenut. Ima štete, ali ne znamo još kolika je – izjavio je Hini načelnik Marendić.

Pogledajte video: Ovo su crne prometne točke u Zagrebu i okolici

 

Ključne riječi

Komentara 168

NE
Nevjerovatno
10:30 16.10.2018.

Vjerovatno je mladi vozac mislio da ga nitko (pijanog) ne smije zaustaviti u sluzbenom vozilu. Da nije bilo nesrece, ne bi se nikad saznalo i tko zna koliko bi dugo jos bespravno koristio to vozilo ( a koliko puta gaa je vec koristio di sada?) To da otac nije znao je prica za malu djecu...

SC
schwertransport
10:48 16.10.2018.

Zakon vrijedi u hr samo za sirotinju! Kada vide lokalnog tajkuna samo nabace smijesak i nesmiju ga niti pogledati a kamoli zaustaviti. A sluzbenici (policajci) se ponasaju kao serifi...

LE
leurdovac
11:16 16.10.2018.

Državnp vozilo je obitelj koristila kao svoje. Sve drugo su obične laži.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije