Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pregled snimke

Policija: Poginuli 10-godišnjak nepropisno i neoprezno prelazio cestu

Prometna nesreća u Turnju kod Karlovca
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/6
15.10.2018.
u 15:28

Desetogodišnjak je poginuo u petak u Turnju na pješačkom prijelazu prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, gdje se u nedjelju održao prosvjed stanovnika

Karlovačka policija objavila je kako je desetogodišnji dječak, koji je u petak poginuo uslijed naleta teretnog vozila u karlovačkoj gradskoj četvrti Turnju, nepropisno i neoprezno prelazio cestu na dionici D1.

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem, koje je obuhvatilo pregled snimke video nadzora s obližnje pekare te iskazom svjedoka očevica, utvrđeno je da se nesreća dogodila uslijed nepropisnog i neopreznog prelaženja djeteta biciklom preko kolnika ceste u trenutku kada je vozač teretnog vozila prelazio preko pješačkog prijelaza, ispred kojeg je prethodno bio zaustavljen jer je propustio pješake", rekao je načelnik policijske uprave Karlovac Darko Bratić.

>> Prosvjed mještana Turnja nakon pogibije 10-godišnjeg dječaka

Desetogodišnjak je poginuo u petak u Turnju na pješačkom prijelazu prometno najopterećenije gradske četvrti u Karlovcu, gdje se u nedjelju održao prosvjed stanovnika.

Nakon mirnog prosvjeda ministar prometa Oleg Butković u ponedjeljak je najavio da će prometna inspekcija analizirati taj slučaj i vidjeti što se može napraviti za povećanje sigurnosti. Također je najavio početak gradnje zaobilaznice 2020. godine.

Komentara 34

DU
Deleted user
15:56 15.10.2018.

Ovo što se dogodilo je apsolutni horor, jadni i roditelji i vozač kamiona. Ali samo da dodam svoj stav na tu temu: i ja imam klinca od 10 godina. Ne bi ga NIKADA pustio da sam sa biciklom ide bilo kuda po cesti! NIKADA! Za mene je desetogodišnje dijete premalo i nije doraslo prometu, ne prepoznaje potencijalne opasnosti i NE MOŽE djelovati preventivno! Tko se ne slaže sa mojim mišljenjem, molim lijepo. Mi ga vozimo autom u školu i tako će biti još dulje vrijeme, sve dok ne poraste dovoljno da ću ja smatrati da može sam. Nemamo vremena? Nemamo mogućnosti? Nemamo 2 auta? Svi rade, nema tko voditi? NEMA DA NEMA, dovoljna je jedna greška...

AR
Armagedon
16:21 15.10.2018.

Nesreće se događaju svugdje i svakodnevno nažalost, strašno je kad je dijete u pitanju, ali neće ovaj prosvjed ni vratiti siroto dijete niti spriječiti iduću nesreću..... jest da je zebra na zavoju ali i s jede i s druge stranee vozila dolaze i usporavaju jer vide raskršće....... prolazila sam tom cestom često.... i uvijek se tu uspori jer je i zavoj i zebra.... i sadržaji grada pekara, trafika, ugost. obj., škola..... ! No ne može se spriječiti svaku nesreću.....nažalost

Avatar possibilis
possibilis
15:50 15.10.2018.

Iskrena sucut obitelji. Strasna tragedija. Ne dogodilo se nikad nikome. Pazite djecu! I vozaci i roditelji i prometni policajci i prometni inzinjeri. Djeca su dragocjena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije