Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Tomislavu Sauchi

– Ako netko želi dodatne informacije od DORH-a, mislim da ih mi kao zastupnici možemo dobiti – izjavio je Miroslav Šimić
13. travnja 2017. u 11:51 9 komentara 3628 prikaza
Tomislav Saucha
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/8

Na sjednici saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva odlučeno je da će se Tomislavu Sauchi skinuti imunitet na zahtjev DORH-a koji je proširio istragu vezanu uz aferu Dnevnice. SDP-ovi članovi bili su protiv, no nisu imali većinu glasova.

– Mislim da neke stvari kao SDP trebamo reći. Svaki put smo redovito na svaki zahtjev DORH-a i Uskoka dizali ruke za skidanje imuniteta. Rekli smo da trebamo propitivati tu praksu – rekao je potpredsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Darko Parić.

– Saucha je ekspresno završio u pritvoru, bio tamo nekoliko dana, a ono što se dogodilo kasnije je indikativno – rekao je Parić.

[video: 20032 / ]

– Mi danas nećemo kao SDP podržati zahtjev za skidanjem dodatnog imuniteta. Tražimo da DORH i USKOK završe istrage za prvo skidanje imuniteta. Nakon toga smo spremni razgovarati o skidanju dodatnog imuniteta – izjavio je Parić.

07.12.2016., Zagreb - Hrvatski sabor je drugu sjednicu nastavio raspravom o konacnom prijedlogu zakona o uspostavi infrastrukture za alternativna goriva. Bojan Glavasevic i Arsen Bauk s plakatom ARSEN BAUK Slučaj Saucha za nečiju je ostavku, a čiju, to bi morao odrediti Cvitan 18.05.2016., Zagreb - Nakon cetiri tjedna bez kvoruma u Saboru je za danas zakazano glasovanje o do sada raspravljenim tockama dnevnog reda. Tomislav Saucha. Photo: Patrik Macek/PIXSELL Afera dnevnice Saucha zbog duga svoje tajnice slao dopise Plinari

Ivan Pernar rekao je da DORH nije dobro odradio posao.

– Takvo brzo skidanje još nisam vidio, da tom brzinom ide postupak. Da je DORH kvalitetno obavio posao, mi ne bismo ovdje sjedili – rekao je Pernar i na kraju rekao da će glasati protiv skidanja imuniteta.

– Protiv Sauche vodi se kaznena istraga. Mi smo mu skinuli imunitet, dva mjeseca je prošlo od toga, a nemamo nikakve rezultate osim što znamo da je još jedna gospođa optužena – izjavio je Gordan Maras i rekao da su tražili da se dovede predstavnike DORH-a kako bi dobili odgovore na pitanja.

– Osobno smatram da je upravo u interesu Tomislava Sauche da se istraga okonča i da pokuša dokazati nevinost ako nije odgovoran za ovo – izjavio je Tomislav Klarić.

Rekao je kako nije uredu da se preispituje rad DORH-a na sjednicama MIP-a.

– Postoje institucije i moramo u njih vjerovati. Smatram da mu trebamo skinuti imunitet – rekao je Klarić.

– Mislim da bismo trebali jednoglasno podržati zahtjev DORH-a – rekao je Felak koji se složio s Klarićem u vezi s preispitivanjem rada DORH-a.

Za skidanje imuniteta izjasnio se i Josip Križanić.

– Ako netko želi dodatne informacije od DORH-a, mislim da ih mi kao zastupnici možemo dobiti – izjavio je Miroslav Šimić koji je rekao kako namjerava podržati ovaj zahtjev i slične zahtjeve ubuduće.

>> Ivana Saucha: Moj suprug nije glup čovjek, a proširenje istrage je doživio tragično

>> SDP neće podržati novo skidanje imuniteta Sauchi

ČUDOTVORNA METODA
Kim Kardashian svoju mladolikost duguje tretmanima kisikom

A1 izdvaja za Vas

 • Erazmo:

  Kako licemjerno od SDP-a! Na njih se pravo ne treba primjenjivati?

 • xy244:

  rednost nekih zastupnika u saboru je otvoreno upitna,jedne neredne prozivaju bez dokaza,druge neredne brane pored x vlastorucnih potpisa na neredne radnje.

 • Avatar nekakav
  nekakav:

  baš to što je još jedna gospođa optužena, je razlog da se tomici skida imunitet. ajmo sad par salvi plakanja, jadanja, uvjeravanja sebe i drugih da tomica to nije mogao napraviti, jer je on dobar, moralan, pošten čovjek. to što ... prikaži još!to ga svi koji ga poznaju znaju kao sasvim drugačiju osobu, neka nas ne brine. sud se dočepao jednog manjeg kapitalca, s obzirom na bliskost koju je imao sa zokijem. ali ja vjerujem da će na kraju ispasti ko i sa sanaderom, svi su ga se kao bojali, on je svime upravljao, a kad ono, iza njega svi su sve na svoju ruku radili, skrivali, iznosili, dopisivali, bilježili si stvari u bilježnice, dobili slonovsko pamćenje u vezi nekih detalja koje ni agatha christie nikad nije upotrijebila u svojim knjigama. ajd, nek mali prizna da je krao, bude dobio manju kaznu, dvije-tri prikolice krumpira oguliti, 200 sati rada u nekom staračkom domu, i priča riješena. već viđeno, i ne treba nas zamarati mediji sa ovim slučajem. lopov ko lopov, 'nije kriv' svatko od njih viče. al znate, ima ona jedna andrićeva priča, 'veliš, nisi kriv? e pa vidiš, došlo vrijeme da se zatvara nevine, a pušta lopove...' molim pročitati i primijeniti da ovaj slučaj. ako ništa drugo, bar ne budete na fejsu.