Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE ODLUKA SABORA

Mandatno-imunitetno povjerenstvo: Dok Hrebaku traje mandat, ne skidati mu imunitet

Zagreb: Hrebak i Klasić o temi “Liberali protiv erupcije nazadnjačke politike i govora mržnje”
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
02.12.2021.
u 17:21

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv Hrebaka, zbog kaznenog djela klevete, zatražio je Županijski sud u Šibeniku povodom žalbe privatnog tužitelja Alena Kaminskog i tvrtke „Minea“ iz Bjelovara

Hrvatski sabor u četvrtak je, bez rasprave, odradio prijedlog da se, dok mu traje zastupnički mandat, uskrati odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv Daria Hrebaka (HSLS).

Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP), od kojeg je došao taj prijedlog, zauzelo je načelan stav da se u slučajevima privatnih tužitelja zastupnicima imunitet ne skida.

Kazneni se postupak može nastaviti nakon isteka zastupničkog mandata, s obzirom na to da zastara ne teče dok postoje opravdani razlozi zbog kojih se postupak ne može provesti, naglasio je predsjednik MIP-a Robert Jankovics.

Skidanje imuniteta, odnosno odobrenje za nastavak kaznenog postupka protiv Hrebaka, zbog kaznenog djela klevete, zatražio je Županijski sud u Šibeniku povodom žalbe privatnog tužitelja Alena Kaminskog i tvrtke „Minea“ iz Bjelovara, uložene na prvostupanjsku presudu tamošnjeg Općinskog suda.

O prijedlogu MIP-a još treba odlučiti Sabor.

 

>> Pogledajte i ovaj video - Dario Hrebak o obveznom cijepljenju: Nisam za opcije prisile, drago mi je da je premijer odustao od te ideje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije