Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MALI LOŠINJ

Kad se priroda zainati: Plimni val potopio dio grada

Poplava
Foto: Facebook
12.07.2017.
u 13:13

Iako može biti opasno, na Malom Lošinju ovakve pojave ipak nisu neuobičajene

Još u 18 sati u Malom Lošinju bilo je sunčano, no ubrzo je počeo puhati jak vjetar koji je donio naoblačenje i kišu.

Oborina nije bilo mnogo, pišu 24sata, ali je plimni val potopio rivu i dio grada. Sve je trajalo kratko, a more je bilo do gležnjeva. 

Iako može biti opasno, na Malom Lošinju ovakve pojave ipak nisu neuobičajene. 

– Voda je nosila je motore u more, poplavila automobile, ušla u kuće, kafiće, restorane. More je potopilo i novi Muzej Apoksiomena. Sve skupa trajalo je oko 10 minuta, a more se podiglo iznad razine obale u roku od tri minute – kazao je jedan od svjedoka.

Plimni val prouzročio je probleme vlasnicima automobila parkiranih duž obale Priko jer je more prodrlo u vozila, javlja portal Otoci.net.

Komunalni radnici izašli su na teren i isprali trg od smeća koje je more nanijelo.

Oluja se tijekom večeri premještala prema Dalmaciji u unutrašnjosti. Ministarstvo mora imalo je dojavu o brojnim pomorskim nezgodama koje su se dogodile od 19.30 do 22.30 sati na pulskom, riječkom i zadarskom području.

Nevrijeme je zahvatilo i unutrašnjost Hrvatske, a Hrvatsko zagorje, Varaždinsku županiju i Istru pogodila je snažna tuča. Više pročitajte OVDJE

Poplava
1/8
Poplava
1/7

Komentara 2

SC
schwertransport
14:07 12.07.2017.

Nemoguce

AM
AMD------------------------
13:42 12.07.2017.

topite i vi svaki razumni obhod sa prirodom time sto gradite pristaniste za najprljaviji plin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije