Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brza intervencija

Jako nevrijeme na moru: U Istri spasili osmero ljudi

nevrijeme
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
09.07.2017.
u 10:58

U svim nesrećama nije došlo do zagađenja mora već samo do oštećenja plovila

Dvije jedrilice i jedno motorno plovilo s ukupno osam osoba, zatražilo je pomoć u porečkom i rovinjskom akvatoriju nakon jakog neverina koji je u noći sa subote na nedjelju zahvatio dio zapadne Istre, a brzom intervencijom vatrogasaca svi su spašeni, potvrdila je u nedjelju županijska Državna uprava za zaštitu i spašavanje. 

Zbog jakog neverina tijekom noći su zaprimljene tri dojave o kalvarijama i problemima s plovilima.

Najprije je u 2,25 sati dojavljeno da se uz plutajuću barijeru kod Porečke luke nalazi motorno plovilo i na njemu više osoba kojima je potrebna pomoć.

Pola sata kasnije dojavljeno je nasukavanje jedrilice u akvatoriju Valdibora u Rovinju. S jedrilice su spašene četiri osobe, a na intervenciji su bili i pripadnici rovinjske javne vatrogasne postrojbe s tri vozila i jednim gliserom.

 U 3,30 sati zaprimljena je i treća dojava o pomoći osobi na jedrilici kod hotela Parentium.  Zahvaljujući brzoj intervenciji pripadnika porečke vatrogasne postrojbe koji su jedrilicu fiksirali uz obalu, jedriličar je spašen.

 U svim tim nesrećama nije došlo do zagađenja mora već samo do oštećenja plovila.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije