Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga o masakru

Je li bilo zlostavljanja?: Traži se saslušanje majke učenika koji je počinio masovno ubojstvo u Beogradu

Beograd: Ispred škole "Vladislav Ribnikar" na današnji dan nema nikoga
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/4
22.05.2023.
u 12:26

Učenik beogradske škole 3. svibnja je, hicima iz očeva pištolja, ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od kojih je jedna djevojčica kasnije preminula

Prvo osnovno javno tužiteljstvo u Beogradu pokrenulo je postupak protiv majke 13-godišnjeg učenika koji je počinio masovno ubojstvo 3. svibnja u osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" s namjerom da utvrdi postoje li elementi kaznenog djela zapuštanja i zlostavljanja maloljetne osobe, priopćeno je u ponedjeljak. Učenik te škole 3. svibnja je, hicima iz očeva pištolja, ubio osmero školskih kolega i zaštitara, a ranio nastavnicu i još šestero učenika, od kojih je jedna djevojčica kasnije preminula.

VEZANI ČLANCI:

Tužiteljstvo je od Policijske uprave Beograda zatražilo prikupljanje potrebnih obavijesti kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena majka te da se obavi razgovor s pedagogom i psihologom škole "Vladislav Ribnikar" i da se poduzmu sve druge mjere i postupci za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja, objavljeno je danas na internet stranici Prvog osnovnog javnog tužiteljstva.

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da obavi "dijagnostičku procjenu funkcioniranja obitelji učenika koji je počinio zločin. i o tome dostavi izvješće tužiteljstvu".  Zatraženo je i da se utvrdi da li se ta obitelj "od ranije nalazila u evidenciji" centra za socijalni rad.

GALERIJA Svijeće i cvijeće za stradale u pucnjavi u beogradskoj školi

Beograd: Ispred škole "Vladislav Ribnikar" na današnji dan nema nikoga
1/33

Otac učenika uhićen je poslije zločina u školi, a nakon saslušanja u Višem javnom tužiteljstvu određen mu je pritvor do 30 dana. Oca se tereti da je sina vodio u streljanu, te da nije adekvatno učinio nedostupnim oružje i streljivo kojim je njegov sin počinio zločin.

Nastava u školi "Vladislav Ribnikar" počela je danas na temelju odluke Ministarstva prosvjete, unatoč zahtjevima roditelja da se, zbog iznimnih trauma koje su djeca doživjela i preživljavaju ih u danima nakon pucnjave i ubojstva u školi, školska godina zaključi s 3. svibnja, kada je počinjen zločin, nezapamćen u suvremenoj povijesti Srbije. 

Video: Masovni prosvjed u Beogradu: 'Djecu su ubili prijatelji, odakle njima oružje?'

Ključne riječi

Komentara 1

MK
marcel.kocan
12:46 22.05.2023.

Nije njega nitko zlostavljao. On je taj koji je zlostavljao druge. Nema goreg zlostavljanja od onog što je uradio: Pobio nedužne djevojčice i uništio svoju obitelj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije