Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naša reporterka bila je na mjestu neviđena masakra unutar ljubavnog trokuta

Majka i kći sjekirom raskomadale ljubavnika

15.11.2008.
u 14:10

Bio je to, slažu se svi koji ih poznaju, ljubavni trokut. Nada Sojić i Boško Živković bili su već dulje zajedno, potvrdit će mještani. No, o tomu tko je bio treći kut trokuta, neće se složiti, iako nitko ne spori da je Boško bio u vezi s majkom i kćeri. Ali ne mogu se dogovoriti je li ona druga Nadina majka ili kći. Jer, po jednima je Boško osim sa 43-godišnjom Nadom bio intiman i s njezinom 75-godišnjom majkom Jelom Janjić. Drugi su, pak, uvjereni da je osim Nade Boško ljubio i njezinu 15-godišnju kćer Jelicu. Tako se tek treba utvrditi tko je bio u trokutu, ako je to uopće važno. Ono važnije, a to je tko je ubio i sjekirom raskomadao tijelo 44-godišnjeg Boška Živkovića, dobojska je policija razriješila.

Učinile su to Nada Sojić, koja je nakon svađe u ljubavnika ispalila hice iz puške, i njezina majka Jela Janjić, koja je po njemu počela udarati sjekirom, u čemu joj je pomogla i kći. Neke dijelove unakažena tijela bacile su svojim svinjama, da ih pojedu. Jezivi zločin počinjen je – iz strasti.

Iako je Boško Živković iz zaseoka Jerotića Brdo kod Čivčija Osječanskih nedaleko od Doboja, gdje je besplatno stanovao čuvajući zauzvrat ovce Milutinu Gojkoviću, nestao još krajem rujna, prošlo je mjesec i pol dok ga je netko ozbiljno počeo tražiti. Jer, jedni su vjerovali da je otišao u zatvor zbog neke neplaćene kazne, a drugi su pomislili da se možda i ubio pa su svašta govorili. Tek 8. studenoga Boškov brat Nenad iz obližnjega sela Kožuha otišao je u policiju i prijavio nestanak.

– Zadnji sam put vidio brata potkraj osmog mjeseca. Došo je k meni s Nadom, a onda su otišli kod Nadina zeta Nemanje. I sada da ovako završi. Još bi razumio da je bilo ubojstvo, događa se. Al čovjeka tako mučiti – priča nam Nenad Živković dok okupljeni objašnjavaju da je Nada udala svoju maloljetnu Jelicu za Nemanju Živkovića, kojemu su 44 godine.

Nekoliko dana nakon prijave nestanka krenuli su Nenad i mještani u potragu za Boškom. Stotinjak metara od Nadine i Jeline ruševne kuće bez struje i vode naišli su na stravičan prizor. Bačen na tlo i tek malo pokriven lišćem u Jelinoj šumi bio je donji dio Boškova trupla.

– Presječen napola. Na njem lače i kaiš, a ispod viri oglodana kost. U džepu je imo ključeve moje kuće i tako smo bili sigurni da je to on, nesretnik – govori Milutin Gojković desetak metara od kuće u kojoj žive Nada Sojić i njezina majka i u koju se, netko je rekao, kanio preseliti i Boško Živković.

– Stara to nije dopuštala. Uvijek je bila gadna – dobaci susjed.

Prošle nedjelje, dan nakon što je pronađeno pola trupla, nastavljen je očevid u dvorištu Janjićeve i Sojićeve. Dovela je policija na mjesto zločina i Nadu Sojić.
– Eno je tamo, smije se – tužno će Nenad Živković.

– Nado, de dođi vamo – zazvao ju je policajac i pružio joj da prihvati psa na lancu. Učinila je to bez pogovora i ledena pogleda promatrala što se događa oko nje. A policajci su, pedalj po pedalj, pretraživali dvorište. Nada im nije željela pomoći i bilo što reći ili priznati.

– Sada dolazi čovjek koji im je cijepao drva. Njem su rekle da je krv na sikiri od psa kojega im je Boško ubio i isjekao, a ja mislim da je to Boškova krv jer su one isjekle njega. I još su tom čoeku kazale da ne cijepa na tom mjestu jer su tu zakopale psa. A ja mislim da su tu zakopale komad Boška – priča Milutin Gojković i dodaje kako se baš u vrijeme kad je Boško posljednji put viđen u selu začula pucnjava.

– Od onda ovdi svaki dan lete gavranovi – reče i pokaže rukom na crne ptice iznad naših glava.

Nakon što su noć provele u pritvoru, Nada Sojić i njezina majka bile su idući dan zbog nedostatka dokaza puštene. Dvadeset i četiri sata poslije opet su ih uhitili. U međuvremenu su posvuda po dvorištu pronašli dijelove tijela. Lubanja je navodno pronađena u svinjcu. A susjedi pričaju da još nisu pronašli sve dijelove Boškova tijela.

– Viđali smo mi njih. Išle su one prema šumi s vrećicama – kažu.

Nada Sojić i Jela Janjić trenutačno su u Doboju u jednomjesečnom pritvoru. Na slobodu ih ne puste jer, osim što su počinile zastrašujući zločin, tužiteljstvo vjeruje da bi uništile dokaze, ako ih još uopće ima.


Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije