Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
članica upravnog vijeća Hine

Majda Tafra-Vlahović na listi srama, a nema dug

kune
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
07.05.2019.
u 06:45

Na listi objavljenoj na stranicama Porezne uprave 31. listopada prošle godine stoji kako Tafra-Vlahović na ime doprinosa za obvezna osiguranja duguje 973.963,46 kuna

Ime Majde Tafre-Vlahović, koju je Vlada na zadnjoj sjednici u četvrtak Saboru predložila za novu članicu Upravnog vijeća Hine na listi je poreznih dužnika, s dugom od gotovo milijun kuna.

Preciznije, na listi objavljenoj na stranicama Porezne uprave 31. listopada prošle godine stoji kako Tafra-Vlahović na ime doprinosa za obvezna osiguranja duguje 973.963,46 kuna. Ministarstvo kulture zato smo upitali je li kandidatkinja podmirila svoj dug, no iz odgovora koji smo dobili zaključuje se da je riječ o nesporazumu.

“Prema našim saznanjima, prof. dr. sc. Tafra-Vlahović podnijela je zahtjev Poreznoj upravi za brisanje s liste dužnika zbog činjenice da je uvidom u knjigovodstvenu karticu utvrđeno da navedeni dug ne postoji”, otpisali su nam iz Ministarstva kulture. Sličan odgovor dobili smo i iz Ministarstva financija, iz kojeg nam je otpisano kako u Poreznoj upravi provjeravaju zašto i kako je Tafra-Vlahović dospjela na listu, ali kako ona taj dug nema.

Iz Porezne uprave jučer su nam odgovorili tek citatom iz Općeg poreznog zakona, po kojemu imaju pravo objaviti dug bez pristanka poreznog obveznika. Kako je Majda Tafra-Vlahović uopće završila na listi poreznih dužnika, je li dug uopće postojao pa je naknadno podmiren ili nikada nije ni postojao, ni iz jedne od ovih institucija ne odgovaraju.

VIDEO Porez na imovinu: Razlozi 'za' i 'protiv'

Komentara 3

OB
ObrenM
07:39 07.05.2019.

Ako gospodja nema dug,hoce li uhljebi odgovarati?Sa ovom objavom ona je obiljezena do kraja zivota.

MT
MTafra
18:18 07.05.2019.

Večernji je objavio ovaj tekst temeljem dostupnih činjenica i nemam primjedbi na novinarsku korektnost VL. Nije u tekstu objašnjeno kako se moje ime našlo na toj listi pa to činim ovdje kao registrirani čitatelj. Prije svega, NEMAM SPOMENUTI DUG I I NIKAD GA NISAM IMALA. Moje ime na toj listi je GREŠKA POREZNE UPRAVE. Prema riječima Zrinke Jelčić, voditeljice PU Ispostave Medveščak, do nenamjerne greške je došlo u njenom uredu PU kada je službenica koja je unosila podatke pogrešno na moj OIB uknjižila porezni dug za doprinose jedne pravne osobe. Lista dužnika je zaključena s 31. listopadom 2018. U ispostavi Medveščak su uvidjeli grešku 2. studenog 2018. Očito, postupak brisanja nepostojećeg duga s liste nije proveden do kraja. Kad sam u petak saznala za to i pismeno zatražila da se moje ime briše s liste jer uvidom u knjigovodstvenu karticu jasno izlazi da taj dug ne postoji, voditeljica Jelčić nazvala me i ispričala se. Središnji ured PU je pokrenuo postupak brisanja nepostojećeg duga. Od 7. svibnja u 7 sati ujutro nije više na objavljenoj listi dužnika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije