Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon nesreće

Magnetska rezonancija daje nadu za Gabrićev oporavak

drago gabrić (1)
Pixsell
25.05.2011.
u 17:00

Snimka je pokazala znakove poboljšanja, a po svemu sudeći liječnici bi Dragu mogli probuditi iz inducirane kome.

Iz splitske bolnice, odlukom ravnateljstva, više nema informacija o zdravstvenom stanju Drage Gabrića, 25-godišnjeg hrvatskog reprezentativca, koji je u ponedjeljak teško nastradao u prometnoj nesreći. Ozljede mozga i dalje su opasne za život, Gabrić je još u stanju inducirane kome, ali snimka magnetne rezonancije unio je dašak optimizma. Snimka je navodno pokazala znakove poboljšanja, prema izvorima iz bolnice, ugrušak se smanjuje i nema krvarenja na moždanom deblu.

– Najvažnije je kako će proći prvih 48 sati – ponavljali su liječnici. Operativni zahvat ne dolazi u obzir jer je ozljeda na izuzetno nezgodnom mjestu, ali prema svim spoznajama liječnici bi se u četvrtak trebali odlučiti na Dragino buđenje iz inducirane kome.

>>Gabrićevi prijatelji: Borac je naš Drago, dobit će i ovu bitku

– Reagirao je na podražaj, cijelo mu se tijelo u nekoliko navrata zatreslo. Prijatelji koji su bili oko njegova kreveta zadirkivali su ga, a on im je pozitivno odgovorio – jedna je od brojnih priča koju smo čuli ispred bolnice.

Ono što je u ovim trenucima najvažnije za obitelj Gabrić, ali i za javnost, koja s neskrivenom dozom emocije prati Draginu bitku za povratak u život, val je optimizma koji se širi. O Gabriću se brine liječnički konzilij, pomoć nude svi. Jedan od naših najuglednijih neurokirurga dr. Josip Paladino o svemu je izviješten, iz sata u sat prati slučaj, obitelji je prenio vjeru u liječnike koji se brinu o Dragi. Cijela Hrvatska je na nogama, pozorno se prati svaka vijest, iščekuju.

>>Pogledajte snimku izlijetanja Drage Gabrića

>>HNS, izbornik i reprezentativci svim srcem uz Dragu i njegovu obitelj

Slična je situacija i u Turskoj. Ankaragucu, u kojem je Gabrić na posudbi, na svojim web-stranicama iskazao je nadu u što brži oporavak, a njegov matični klub Trabzonspor poslao je klupskog liječnika u Split kako bi na licu mjesta dao nadu. Trabzonsporova liječnika u Zagrebu je dočekao Hrvoje Čale i zajedno s njim se uputio prema Splitu. S liječnikom reprezentacije dr. Juricom Rakićem krenuli su u bolnicu, u posjet Dragi.

Riječi potpore hrvatski reprezentativac i dalje dobiva i na stranici na Facebooku koja je u srijedu popodne imala oko 27.000 članova. Želje za brzim ozdravljenjem stižu iz svih dijelova. Ujedinjeni su i navijači pa u ovoj teškoj situaciji za Dragu više nije bitno kojoj skupini pripadaju. Svi mladom veznjaku žele što skoriji oporavak. Kao mogući uzrok nesreće profesor na Fakultetu strojarstva i brodogradnje i sudski vještak Krunoslav Ormuž ističe tzv. aquaplaning – opasnu pojavu vodenog sloja ispod gazne površine gume. Kotač gubi izravan kontakt s asfaltom, vozilo nekontrolirano proklizava, a vozač potpuno gubi kontrolu nad automobilom.

Ključne riječi

Komentara 4

AN
Andreeejjj
18:01 25.05.2011.

Drži se Dragoooooo, Bog i svi smo na tvojoj strani...kraljuuuuu. Opet češ ti blistati na travnjacima. Sve najjjjboljeeeeeeee i što prije da se vratiš, dragi...prijatelju moj...

BA
balance
21:16 25.05.2011.

Drago svi smo uz tebe. Dobit ces ti ovu utakmicu.

AM
amato
07:55 26.05.2011.

Kažu - nije vozio više od 80 km/h. Ne mogu vjerovati. Šteta mladog čovjeka, ali to je još jedno upozorenje svima da se nije dobro bahatiti. Možeš imati ne znam što i koliko ali si samo čovjek, pogrešiv i malen. Nego, interesantna mi je ova različita reakcija na slučaj bahaćenja na cesti gospodina Čačića, istina sa smrtnim posljedicama i ovoga Gabrića. Čačića se karakterizira kao zločinca, zbog prometne nesreće, koja se, kako vidimo može dogoditi svakome tko vozi, čak i 80 km/h dogoditi, a ovoga momka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije