Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
organizirani kriminal

Mafijašu Johnu Gottiju Junioru četvrti je put poništeno suđenje

John Gotti Junior
REUTERS
02.12.2009.
u 12:18

Gotti Junior javnosti je poznat kao sin Johna Gottija, čelnika obitelji Gambino kojeg mnogi smatraju posljednjim velikim vođom italoameričke mafije.



Johnu Gottiju Junioru četvrti je put poništeno suđenje zbog toga što porota ni nakon 11 dana vijećanja nije mogla donijeti presudu. FBI je prošle godine uhitio Johna Gottija Juniora zbog optužbi za tri mafijaška ubojstva. Široj je javnosti poznat kao sin Johna Gottija, čelnika obitelji Gambino, kojeg mnogi smatraju posljednjim velikim vođom italoameričke mafije.

Gotti Junior, koji se volio pojavljivati u javnosti u skupim odijelima, stekao je nadimak Teflonski don kad je cijeli niz optužbi protiv njega propadao na sudovima. Nakon što je sudac Kevin Castel poništio suđenje, Gotti je u nevjerici klimao glavom i trljao oči.

Božićna proslava
– Zašto ja? Mora da sam blagoslovljen. Nemam prigovora. Idem van iz sudnice i proslavit ću sretan i veseo Božić – izjavio je Gotti brojnim novinarima ispred sudnice.

Javni tužitelj Manhattan Preet Bharara priopćio je da će njegov ured razmotriti mogućnost ponavljanja suđenja. Gotti se 2005. i 2006. također izvukao od optužbi za slične zločine nakon poništenja suđenja zbog proceduralnih pogrešaka. Njegov odvjetnik tvrdi da je Gotti prestao biti visokorangirani član obitelji Gambino još prije deset godina.

Njegov otac John J. Gotti umro je u zatvoru 2002., nakon što je 1992. osuđen na doživotnu kaznu. Prije toga poništeno mu je nekoliko suđenja, kao i sinu. Na prvom suđenju, 1986., optužen je da je s još jednim mafijašem fizički napao Romuala Piecyka, koji je isprva bio spreman optužiti Gottija, ali je, kad se suđenje približilo kraju, odjednom “zaboravio” tko ga je napao pa je Gotti oslobođen.

Ilegalne kockarnice
Nije uspjela ni sljedeća optužnica protiv Gottija, zbog iznuđivanja novca od trgovaca i organiziranja ilegalnih kockarnica. To drugo suđenje u jesen 1986. izazvalo je golemo zanimanje medija.

Gotti je i na sudu želio izgledati kao moderan, energičan, uspješan poslovni čovjek, pa se na suđenje dovozio u najmodernijem mercedesu, odjeven u superluksuzna odijela vrijedna 2000 dolara. Još dva puta bio je oslobođen zbog nedostatka dokaza. Isti stil zadržao je Gotti Junior, koji je na zadnjem suđenje također zablistao, skockan u luksuznim odijelima.

Ključne riječi

Komentara 1

PP
pp
13:51 02.12.2009.

to sve vrijedi za njegovog starog...teflonski don i tako to...dajte se nemojte sramotit...mislim izmjenite to...u zadnje vrijeme je previše krivog izvještavanja, gubite kredibilitet, ako ga uopće više i imate...mlađi gotti je dumbfella prije nego išta drugo...njegovog strarog su nazivali tefflon don ili dapper don...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije