Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekstremizam

Mađarsko skretanje udesno. Jobbik jača, Židovi zabrinuti

Mirjana Hrga i Dean Šarić
Foto: Matija Habljak
1/2
17.05.2013.
u 09:38

Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana stalno dobiva packe iz Bruxellesa jer svjesno koketira s političkim stavovima desno ekstremne stranke Jobbik.

Desni ekstremizam sve češće ugrožava mir i sigurnost i u Europi. Mnoge europske zemlje u posljednje vrijeme opasno skreću u desno.

Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana stalno dobiva packe iz Bruxellesa jer svjesno koketira s političkim stavovima desno ekstremne stranke Jobbik.

Osim toga, više od 20 posto Mađara namjerava na idućim izborima dati svoj glas krajnjoj desnici. Mnogi se boje da Mađarska polako, ali sigurno okreće leđa otvorenom demokratskom društvu koji je cilj Europske unije.

Zbog toga raste i zabrinutost u mađarskoj židovskoj zajednici.

>>Vođa Jobbika zatražio popis Židova jer su 'nacionalna prijetnja'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije