Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JANOS MARTONYI:

'Mađarska se neće miješati u provedbu uhidbenog naloga'

janos martonyi
Marko Prpić/PIXSELL
Autori: sve, ba/VLM
05.10.2013.
u 22:08

"Miran i prijateljski razvod katkad je bolji od pogoršanja odnosa između dviju strana"

Mađarska vlada se neće miješati u provedbu europskog uhidbenog naloga za čelnikom MOL-a Zsoltom Hernadijem jer je to u isključivoj domeni suda, kazao je mađarski ministar vanjsih poslova János Martonyi, koji se u petak navečer u Budvi susreo s hrvatskom kolegicom Vesnom Pusić.

Mađarski ministar vanjskih poslova Janos Martonyi izjavio je za HRT da pitanje Ine i glavnog čovjeka MOL-a Zsolta Hernadija ne bi trebalo utjecati na političko-ekonomske odnose u cjelini te da izvore napetosti treba otkloniti.

- Hrvatska Vlada i MOL morat će pregovarati. Ako nađu rješenje, jako dobro! Jer dobro znate koja su prijeporna pitanja. Ako ne nađu rješenje, onda se treba razići na, recimo to tako, civiliziran način. Miran i prijateljski razvod katkad je bolji od pogoršanja odnosa između dviju strana. To je glavna politička poruka - rekao je Martonyi.

Vesna Pusić rekla je kako je zaključeno da je u interesu obiju zemalja da se nastave pregovori između MOL-a i hrvatske Vlade.

- Odnosi između dviju zemalja iznimno su važni i na dugi rok mnogo važniji od pojedinačnog problema, ma koliko on važan bio - rekla je Pusić novinarima u Saboru, dodajući da će dvije države nastaviti raditi na suradnji i smirivanju "sada malo uzburkanih odnosa".

Mađarsko ministarstvo vanjskih poslova danas je u priopćenju poručilo da mađarska vlada ne želi da slučaj INA-MOL bude izvor napetosti u odnosima s Hrvatskom.

"Ako je udio MOL-a u Ini tome razlog onda bi najbolje rješenje bilo razdvojiti ta dva poslovna partnera na civiliziran način", poručili su.

>> Hernadi ne smije iz Mađarske, mogu ga uhititi u 190 zemalja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije