Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O AGROKORU

Kuščević: 'Neka najprije službe obave posao. Ne trebaju nam povjerenstva'

Lovro Kuščević
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/4
13.07.2017.
u 15:38

Kuščević je novinarima rekao kako smatra da bi bilo dobro pustiti da službe odrade svoj posao, pa tek onda osnivati povjerenstvo

Ministar uprave Lovro Kuščević poručio je u četvrtak prije početka Vladine sjednice da nije potrebno osnivati saborsko povjerenstvo o Agrokoru dok nadležna pravosudna i istražna tijela Hrvatske ne dovrše svoj postupak.

Kuščević je novinarima rekao kako smatra da bi bilo dobro pustiti da službe odrade svoj posao, pa tek onda osnivati povjerenstvo, jer bi se to povjerenstvo moglo shvatiti kao "određeni pritisak na nešto". "Neka nadležna pravosudna i istražna tijela Republike Hrvatske dovrše svoj postupak, pa se onda može osnovati i saborsko povjerenstvo", dodao je.

Na upit zašto bi to bio pritisak, jer je riječ o legitimnom tijelu, odgovorio je kako nije dobro da se paralelno vode dva postupka već istražna pravosudna tijela trebaju dovršiti svoj posao.   

Također, na pitanje ne bi li s povjerenstvom istraga bila temeljitije odrađena ustvrdio je kako bi došlo do sukoba. "Neka bude jedno tijelo, neka istražuje, neka pravosudna tijela dovrše svoj posao, a onda naravno da i Sabor može reći svoje", poručio je Kuščević.

Komentara 4

Avatar dobry
dobry
15:56 13.07.2017.

A zašto službama nije bilo dopušteno da odrade posao, kada je ministar V. Orepić bio pokrenuo istragu netom nakon izbijanja afere, nego je Plenković sve naprasno prekinuo, po cijenu destabilizacije Vlade, države i svoje osobne karijere!? Sada, kada je stara komunjara i Todorićev kompanjon, D. Božinović, preuzeo MUP i represivni aparat, sada mogu i službe!? "Domoljubi" prozirni ste!

SI
siskic
16:37 13.07.2017.

ovaj lik je najsmiješniji i najčudniji u vladi. gdije ga samo nađoše? korisniji bi bio u nekoj mjesnoj zajednici sa par kuća i najviše 20 stanovnika.

AM
AMD------------------------
19:12 13.07.2017.

agrokor je yugobande tvorevina, tko vam vjeruje ? yugobanda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije