Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.12.2017. u 12:27

I da, tko će od 1. siječnja biti pročelnik (konačno) samostalnog i moćnog zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu?

Kada je bio kratkotrajni ministar kulture, Zlatko Hasanbegović otvoreno je (i neuspješno) ratovao protiv uspješne uprave intendantice zagrebačkog HNK Dubravke Vrgoč. Sada je, zahvaljujući neprincipijelnoj koaliciji sa strankom Milana Bandića u zagrebačkoj Skupštini (koja je maknula ime maršala Tita s trga na kojem se HNK nalazi, ali još nije uspjela dekapitirati već dekapitiranu bistu Ive Lole Ribara), ušao u Kazališno vijeće te matične kazališne kuće u državi.

Drugi predstavnik Grada u Vijeću koje politika čvrsto drži za rogove karizmatični je kazališni umirovljenik Duško Ljuština. Hasanbegović i Ljuština rame uz rame na zajedničkom poslu i na istoj misi pokazuju svu bijedu zagrebačke, sada već ozbiljno obezglavljene kulturne politike. Koji su njihovi zajednički interesi?

Koja su njihova stručna i ljudska ishodišta? Čiju će zajedničku kulturnu politiku njih dvojica provoditi u Kazališnom vijeću najskupljeg i, sada je to evidentno, najboljeg kazališta u državi? Tko je tu kome, u sam osvit čarobnog Božića, prodao dušu ili obraz? I da, tko će od 1. siječnja biti pročelnik (konačno) samostalnog i moćnog zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu?

>> Advent u Zagrebu 2017.

Zlatko Hasanbegović
1/53

Zna li odgovor na to pitanje uopće gradonačelnik Milan Bandić koji ovih dana levitira između sudskih procesa i Starogradske vijećnice. Hoće li to biti, pojednostavljeno rečeno, Ljuštinini ili Hasanbegovićevi prijatelji? Ili netko treći, ako takav uopće u ovom gradu postoji. 

Komentara 11

AM
AMD------------------------
13:02 23.12.2017.

bla bla.

AP
ante_pustinjak
07:08 24.12.2017.

nisam znao da je denis tako jednostran! i da žaluje za trgovima s neprimjerenim imenima! ljuština zlatku nije ni do koljena, jer duško je običan zanatlija koji se po nacionalnoj osnovi u "zlatno doba" komunizma izravno iz like ugurao u zagrebačku kazališnu scenu i tu se zadržao, gle čuda, sve do svoga umirovljenja!

Avatar babas
babas
22:51 24.12.2017.

Crko vam Tito,crkla vam Juga! Dosta više ateizma i komunizma u Zagrebu. Hasanbegović je pravi čovjek na pravom mjestu,da takvih imamo više danas bi bili Švicarska.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije