Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzeli himnu Srba?

Ljubiša Simić tvrdi da su mu Hrvati u dijaspori preuzeli pjesmu

zastava
Nino Strmotić
17.03.2011.
u 21:05

Moja pjesma se nalazi na stranici Celebera, a i zagrebačkog magazina Dop. Preuzimaju je i druge hrvatske web stranice njihovih udruženja i klubova u svijetu i potpisuju kao himnu svih Hrvata, kaže ovaj pjesnik

Hrvatima vjerojatno potpuno nepoznati pjesnik Ljubiša Simić tvrdi da su Hrvati u  dijaspori preuzeli i prisvojili njegovu pjesmu "Tamo 'vamo" i izvode je kao svoju himnu! Da je život Srba u Njemačkoj pun iznenađenja najbolje svjedoči primjer srpskog pjesnika Ljubiše Simića, koji se i nakon 11 godina bori s krivotvoriteljima njegovih stihova, pišu beogradske Večernje novosti jer " kada otvori internet Simić ima priliku vidjeti svoju pjesmu "Tamo, 'vamo", koja je postala himna srpske dijaspore, kako se nalazi na hrvatskim elektronskim stanicama kao svečana pjesma hrvatske emigracije".

- Moja pjesma se nalazi na stranici Celebera, a i zagrebačkog magazina Dop. Preuzimaju je i druge hrvatske web stranice njihovih udruženja i klubova u svijetu i potpisuju kao himnu svih Hrvata. Ta moja i prisvojena svečana pjesma hrvatske emigracija "Tamo, vamo" je "okićena" šahovnicom, Isusom Kristom i stavljena pod naslov  "Bog i Hrvati" – ogorčen je Ljubiša Simić objašnjavajući kako "Tamo 'vamo" nije nacionalna pjesma, nego je posvećena svim ljudima koji žive izvan domovine, bez obzira da li su Hrvati, Srbi, Bosanci i nastala je prije 11 godina dok je putovao Njemačkom automobilom i zapisivao u vožnji stihove " jer se bojao da mu ideja ne pobjegne".

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
23:30 17.03.2011.

e brat Hrvat, sad ste postali i pesmokradice.

KI
kitikat
21:29 17.03.2011.

pa naravno,istina je,a tozovac je kompozoitor ode radosti

OB
-obrisani-
21:45 17.03.2011.

e kakva vest,pa ovaj vecernji je zut da crnji ne moze biti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije