Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obilježile 17 godina

Ljepota i sklad pokreta Novljanskih mažoretkinja

mazoretkinje novska (1)
Foto: Željko Gašparović/VLM
1/9
21.12.2012.
u 21:59

Osnovane su pri Osnovnoj školi Novska, a nakon odlaska voditeljice i učiteljice Mare Šulekić, od 2007. godine djeluju kao gradska udruga

Ljepotom i skladom pokretam, večeras, u prigodi nadolazećih blagdana i uz sedamnaest godina rada, novim koreografijama, u više formacija i u svim dobnim skupinama, novljanima su se predstavile \'\'Novljanske mažoretkinje“. Osnovane su pri Osnovnoj školi Novska, a nakon odlaska voditeljice i učiteljice Mare Šulekić, od 2007. godine djeluju kao gradska udruga. Plesne točke uvježbavaju i vode ih, Tamara Tomić i Marija Kos, seniorke, s stažom od početka postojanja \'\'Novljanske mažoretkinje“.

- Članice smo Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske. Sudjelovali smo na brojnim natjecanjima mažoret timova, u Hrvatskoj ali i izvan zemlje. Osvojile smo više od 20 pehara i plaketa te preko 150 medalja, navela je Marija Kos, predsjednica. Osim plesa publici su prikazale plavo žute odore koje su više puta mijenjale izgled tijekom rada i u njima postale prepoznatljive, ne samo novljanskoj već i publici brojnih mjesta u kojima su nastupile. Kao gosti programa nastupili su Tessa Urojić i Vanja Škurić, članovi Baletnog ansambla Pučkog otvorenog učilišta iz Kutine koji je ove godine obilježio 15- tu godina rada.

Otplesali su dio iz tradicionalnog božićnog baleta, Orašar.

>>FOTO Tajanstvena inicijacija mažoretkinja na Gornjem gradu

Ključne riječi

Komentara 1

IB
istina_boli
09:07 23.12.2012.

Vina i igara, od malih nogu. Da nebi slucajno nekom palo na pamet da kasnije trazi neki posao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije