Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak aktivnosti

Lista srama Stožera bit će objavljena idući tjedan

Stožer prikuplja potpise ispred Sabora za objavu devet registara
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
06.02.2014.
u 14:14

Dodaju i da klub saborskih zastupnika HDSSB-a i dalje jamči svojih 7 potpisa ali i da su zatražili pravno usuglašavanje nekoliko formulacija u registrima

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara nastavlja s nizom aktivnosti kojima je cilj objavljivanje više registara o čemu su već ranije izvijestili javnost. Prema navodima iz Stožera oni su proteklih dana posjetili saborske klubove koji su po najavi prikupljali potpise svojih zastupnika za inicijativu izrade i javne objave devet registara.

- Klub HDZ je prikupio obećanih 43 potpisa i uručio ih izaslanstvu Stožera. U nastavku razgovora usuglašeni su stavovi za skorašnju točku saborskog zasjedanja o problemima dvojezičnosti u Vukovaru. Naime, postoje informacije da će vladajući nakon dugog čekanja (od rujna 2013.) ipak točki o Vukovaru udijeliti poziciju za raspravu. Dogovorena je inicijativa za rasvjetljavanje slučaja Pajčič, navode iz Stožera. Dodaju i da klub saborskih zastupnika HDSSB-a i dalje jamči svojih 7 potpisa ali i da su zatražili pravno usuglašavanje nekoliko formulacija u registrima.

- Čekamo ih još sedam dana. Dogovorena je inicijativa javne objave službenog primjerka Erdutskog sporazuma te svih pravilnika i aneksa koji su mu pridodani ili iz njega proizlaze. Zastupnici Željko Kerum i Nevenka Bečić još nisu bili u Saboru pa im je urudžbirani materijal proslijeđen u Split, tako da ne mogu reći da nisu znali. Stoga će Lista srama biti objavljena u javnim glasilima krajem slijedećeg tjedna, navode iz Stožera.

>> Vukovar drugi u Hrvatskoj po postotku rješavanja predmeta legalizacije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije