Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAKON O TROŠARINAMA

Linić: Proizvođači cigareta pokrali su državni proračun

slavko linić,portal
Marko Lukunić/PIXSELL
20.06.2013.
u 10:55

Zakonom o trošarinama onemogućava se stvaranje spekulativnih zaliha i neplaćanje trošarina na cigarete te se uvodi sustav kontrole

Na današnjoj sjednici Vlade usvojen je nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trošarinama. Ministar financija Slavko Linić rekao je kako se ovim zakonom onemogućava stvaranje spekulativnih zaliha i neplaćanje trošarina na cigarete te se uvodi sustav kontrole.

– Koliko god se mi trudili da povećanje cijena i trošarina bude vrlo brzo, proizvođači su ti koji otprilike previđaju kad će uslijediti povećanje, a imaju i načina da doznaju za to – rekao je Linić.

Objasnio je kako je povećanje cijena prošle godine rezultiralo potpunim ispražnjenjem markica. Prema novim pravilima proizvođači će popisivati zalihe, a markice neće imati vrijednost. S danom primjene novih trošarina prodavat će se po novoj cijeni, objasnio je Linić.

Milanović je Liniću spočitnuo što je rekao da su proizvođači pokrali proračun, jer nije riječ o kažnjivom ponašanju, već o lukavosti.

– Onda birajmo riječi, nisu nas pokrali. Bili su brži, pa ćemo mi biti brži. Ljudi su naučili tako raditi, a sada više neće jer ćemo mi provoditi zakon – rekao je Milanović.

>> Hrvati popuše osam milijardi kuna, pet i pol uzme država

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije