Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udomiteljica teško oboljele djevojčice, bez obzira na isprike ravnatelja zadarske bolnice, odbila novi termin za pregled:

Lili Lončar: "Platit ću da ne pati neko drugo dijete"

mama djevojčice s tumorom
Foto: Filip Brala/PIXSELL
1/2
15.01.2010.
u 12:26

Ravnatelj se i ispričao, no na pregled ćemo ići privatniku u Split i platiti 3000 kuna – kaže Lili Lončar, udomiteljica dvogodišnje teško oboljele djevojčice nakon sastanka s ravnateljem zadarske bolnice.

– Nakon objave u medijima, u zadarskoj Općoj bolnici su mi, umjesto 22. studenoga, ponudili da sutra s djevojčicom dođem na pregled – magnetsku rezonanciju, ali neću to prihvatiti jer bi nečije dijete moglo biti pregledano kasnije.

>>Djevojčica s tumorom za pregled bila naručena tek u studenome

Ravnatelj se i ispričao, no na pregled ćemo ići privatniku u Split i platiti 3000 kuna – kaže Lili Lončar, udomiteljica dvogodišnje teško oboljele djevojčice nakon sastanka s ravnateljem zadarske bolnice.

Više od 6000 na čekanju
Djevojčici oboljeloj od tumora na mozgu u bolnici su dali termin za pregled magnetskom rezonancijom tek za 11 mjeseci. Ravnatelj Dario Nakić rekao je da nije bila riječ o hitnom slučaju, ali je priznao pogrešku ili, kako je rekao, nedostatak ljudskosti u ovom slučaju.

– Sestra je mislila da će se majka dogovoriti s liječnicom kojoj je i prije odlazila bez uputnice. No, trebalo je biti osjetljiviji i odrediti hitan pregled. Stoga sam naložio da odsad termine pregleda na magnetskoj rezonanciji može potpisati samo specijalist, a ne sestre – rekao je Nakić i ispričao se L. Lončar i zbog drugog djeteta.

Zvala svaka dva mjeseca

– Ni njezino drugo dijete nije bilo na pregledu magnetskom rezonancijom zbog pogreške liječnice. Iako mi nemamo nijedan hitan slučaj i na čekanju imamo više od 6000 ljudi za pregled MR-om godišnje, ovo se ne smije događati – kaže dr. Nakić.

L. Lončar potvrdila je da i njezino drugo dijete devet mjeseci čeka na pregled.

– Moje 19-godišnje posvojeno dijete u travnju je izgubilo svijest. Nakon pregleda u bolnici rekli su mi da će ga brzo poslati na MR i stoga se i nismo prijavili na listu. Zvala sam svaka dva mjeseca, a iz bolnice su mi govorili da će mi se javiti. To je trajalo devet mjeseci. Jučer mi je liječnica priznala da je zaboravila – zaključila je Lili Lončar i objasnila zašto je željela ostati anonimna:

 – Iz Centra za socijalnu skrb su mi dopustili da se predstavim novinarima. U prosincu sam dobila nagradu udruge Ponos Hrvatske “Srce na dlanu”, pod pokroviteljstvom predsjednika Republike, ali nikad nisam tražila vezu za pregled djece preko reda. Sve ovo zadarskoj bolnici ne može biti na ponos.

 

Komentara 45

KR
krenica
13:13 15.01.2010.

Što napadate naše doture.To im je samo odskočna daska za u politiku.Vidite našega Duje,nema on vrimena za bolnicu,prezauzet je vodit hdz.

MA
maklin
15:14 15.01.2010.

Kako je to super kod nas u Hrvatskoj, priznamo grešku i šta sad ? sad bi mi da se sve vrati u normalu kao da ništa nije bilo !! kad bi meni šef tako davao oproštaje... zaključak ostaje kao i uvijek: BEZ KUVERTE NEMA NIŠTA !

LO
lopata
15:52 15.01.2010.

OBJESITI GA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije