Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA 79 KG

Liječnici: Obama mršaviji i zdraviji zbog prehrane i vježbanja

Barack Obama
Foto: Reuters/PIXSELL
09.03.2016.
u 12:00

"Sveukupno, zdravlje predsjednika ostaje odlično i poboljšano je od posljednjeg pregleda"

Američki predsjednik Barack Obama odličnog je zdravlja i mršaviji je nego godinu prije zbog zdrave prehrane i vježbanja, objavili su jučer njegovi liječnici rezultate posljednjeg liječničkog pregleda.

"Sveukupno, zdravlje predsjednika ostaje odlično i poboljšano je od posljednjeg pregleda", objavio je u priopćenju Bijele kuće dr. Ronny Jackson.  

"Njegovo pridržavanje zdrave prehrane i stalnog vježbanja dovelo je do zdravije i manje tjelesne težine i nižeg kolesterola. Svi klinički pokazatelji govore da je predsjednik vrlo dobra zdravlja i da će tako biti do kraja predsjedničkog mandata."  

Obama (54) dužnost predsjednika preuzeo je 2009. a drugi mandat mu završava 20. siječnja 2017.  

Ima 79 kilograma i visok je 187 centimetara. Ima 56 otkucaja srca u mirovanju i tlak od 110/68 te dobro vidi. Svake se godine cijepi protiv gripe i dnevno uzima vitamin D. Kao bivši pušač povremeno uzima nikotinske žvakače gume te povremeno lijek za žgaravicu.  

"Predsjednik i dalje bira zdravi životni stil. Jede zdravu hranu, ne puši a alkohol pije tek povremeno i umjereno", kaže njegov liječnik.

>> Obama će već u ožujku posjetiti Kubu?

>> Gdje su odrastali danas najmoćniji ljudi na svijetu

Komentara 4

DU
Deleted user
13:27 09.03.2016.

i zato me zaboli I za bananu I njegovo zdravlje

Avatar nekakav
nekakav
14:10 09.03.2016.

pred kraj mandata su svi boljeg zdravlja. privikavaju se na malo manje obilne obroke, manje skupih vina, konjaka.... al realno, sudeći prema njegovim ušima, i nije neki kapacitet. odradio svoju ulogu, prema nalozima šefova, i sad ide dalje putovati. da da nije bio crnac, ne bi nikad ni bio u prilici postati predsjednik sad-a. što je napravio, vrlo malo, uglavnom zlo.

ST
Stipan
12:38 09.03.2016.

Možda neće nikad ni umrijeti !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije