Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO ZA ZNATI

Liječnica: Simptomi koronavirusa kod djece teško se razlikuju od viroze, ali se mogu razaznati

Učenici prvog dana škole
Josip Regovic/PIXSELL
26.10.2021.
u 22:20

Uz sve veće brojke novooboljelih, zamjetno je i to što je zabilježeno sve više slučajeva koronavirusa i kod školaraca.

Kako bi se obuzdana zaraza koronavirusa, učenici će nakon praznika za Sve Svete biti dva dana na online nastavi. Voditeljica odjela Školske i sveučilišne medicine NZZJZ-a PGŽ-a Nataša Dragaš-Zubalj stava je da se ne može spriječiti širenje zaraze, već se može usporiti, te da se u tom periodu mogu očekivati izlasci iz samoizolacije.

Uz sve veće brojke novooboljelih, zamjetno je i to što je zabilježeno sve više slučajeva koronavirusa i kod školaraca. 

Dragaš-Zubalj je rekla za Dnevnik Nove TV da su simptomi kod djece kao i kod odraslih, međutim kod djece su ipak češći simptomi gastrointestinalne naravi. 

- Nailazimo na proljev i povraćanja. U takvim situacijama možemo pomišljati da se ipak radi o koroni', pojasnila je voditeljica odjela Školske i sveučilišne medicine i dodala da se simptomi teško razlikuju simptomi od viroza, ali da se ipak mogu razaznati.

- Izabrani liječnik, koji dobro poznaje svoju djecu i skrbnike, može dobro procijeniti je li to za dijete uobičajeno ili ne. Ukoliko postoji najmanja sumnja, dijete se naravno može uputiti na testiranje', kazala je Nataša Dragaš-Zubalj.

VIDEO: Nove preporuke HZJZ-a: Tko ne mora u karantenu, što napraviti ako ste bili u bliskom kontaktu...


 

Komentara 3

DU
Deleted user
07:29 27.10.2021.

Ako sam dobro shvatio dijete treba cijepiti jer eto ne znaš da li je korona ili viroza a odrasli se moraju ići testirati jer pazi ovo nisu sigurni da li su zaraženi. Cijepi se, misli na druge, misli na Pfizer!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije