Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Summit europučana

Lideri pučana kritizirali Zorana Milanovića jer je zatvorio granicu

Joseph Daul snimio: Europska pucka stranka
Foto: Joseph Daul
25.09.2015.
u 14:50

Pučani se slažu da EU treba zajednički djelovati, da migrante i izbjeglice treba puštati preko legalnih granica, uz registraciju

Na summitu Europske pučke stranke održanom prekjučer uoči zasjedanja Vijeća Europe, neslužbeno doznajemo, čuli su se negativni tonovi na račun hrvatskog premijera Zorana Milanovića.

Na summitu EPP-a sudjelovali su šefovi država i vlada te šefovi narodnjačkih europskih stranaka, pa tako i predsjedavajući EPP-a Joseph Daul, zatim njemačka kancelarka Angela Merkel, mađarski premijer Viktor Orban, francuski predsjednik Nicolas Sarkozy..., ali i šefovi oporbenih narodnjačkih stranaka poput Tomislava Karamarka, šefa HDZ-a. Iako je Karamarko bio prisutan, neslužbeno doznajemo, od njega se nije čula kritika premijera Milanovića, da ne ispadne da u Europi "udara" po hrvatskom premijeru, a čak nije bila ni potrebna jer su je izrekli drugi europski lideri.

Tema pučana bila je migrantska kriza. Naši izvori kažu da je ime Z. Milanovića dva-tri puta spomenuto u negativnom kontekstu zbog zatvaranja granice prema Srbiji, što je onemogućilo ulazak vozila sa srbijanskim registarskim oznakama u Hrvatsku. U kritici Milanovića prednjačio je Orban, no bilo je i drugih sudionika skupa koji su se negativno izjasnili o hrvatskom premijeru. Njemačka kancelarka Angela Merkel, kako doznajemo, poslala je poruku da, ako izbjeglicama može pomoći Njemačka, onda mogu i ostali, ali je ponovila da su jedno izbjeglice, a drugo ekonomski migranti. Europučani su se usuglasili da migrante i izbjeglice treba puštati preko legalnih granica, registrirati ih i evidentirati, a da se moraju kontrolirati ilegalni prijelazi. Europučani su složni da Europa migrantsku krizu treba rješavati zajednički.

>>Zoran Milanović: Neću dopustiti da se od nas rade bedaci i da sve šalju prema Hrvatskoj

>>Tko to tamo pjeva: Milanović otvorio Autoprijevoz Vlada d.o.o.

Komentara 28

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
15:11 25.09.2015.

Zoka je zatvorio legalne prijelaze, a na ilegalnim propušta sve što može.

CI
CIPS
15:11 25.09.2015.

Napokon su skužili i ovi u EU kakav je drugar Zoki folirant. Tko uopće njega doživljava ozbiljno?

Avatar zabadalo5
zabadalo5
15:47 25.09.2015.

Jel postoji netko tko ne kritizira našeg premijera?! Čitava je Hrvatska talac njegovog nevjerojatnog ega i taštine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije