Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predvodio misu u Udbini

Biskup Bogović: Našu prošlost i danas prekrivaju naslage laži

Mile Bogović
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
29.08.2015.
u 21:04

Biskup ličko-senjski rekao je i kako Hrvati, kao i drugi narodi, ne mogu reći da se nemaju za čime u svojoj prošlosti kajati.

Na proslavi Dana hrvatskih mučenika u Udbini jučer je svečanu misu pred više tisuća vjernika predvodio ličko-senjski biskup Mile Bogović. Nije iskoristio priliku da se jasno odredi prema inicijativi svojih kolega biskupa Vlade Košića i Valentina Pozaića, iako je govorio o Drugom svjetskom ratu i velikim ratnim stradanjima. Kazao je da su katolici 1942. godine morali napustiti Udbinu, da su im kuće uništene te da je i crkva bila srušena.

Biskup ličko-senjski rekao je i kako Hrvati, kao i drugi narodi, ne mogu reći da se nemaju za čime u svojoj prošlosti kajati. Bogović je ustvrdio kako hrvatsku prošlost i velikane još i danas prekrivaju mnoge i debele naslage laži, tako da i najdobronamjerniji ne mogu vidjeti njezinu pravu sliku.

– Žalosno je da nam se isti oni koji su proizvodili te laži i danas nameću kao učitelji i za tu svoju školu dobivaju i prostore i novac te je u takvim okvirima nastala i rasla ideja Crkve hrvatskih mučenika – rekao je biskup Mile Bogović.

>> Prijedlog nadbiskupa Puljića o referendumu za 'Za dom spremni' izazvao kritike

Komentara 68

SH
shuljic50
22:25 29.08.2015.

Samo istina nas može odvesti na pravi put.

BA
bakulušić
21:36 29.08.2015.

Ako brojni hrvatski akademici, znanstvenici, biskupu, profesori i ostali intelektualci upozoravaju na lažnu povijest i traže istinu, onda bi to trebao biti alarm svima nama da zaista nešto nije u redu. Ne sa njima nego sa društvom koje prihvaća lažnu povijest. Vrijeme je da svi zatražimo istinu ma kakva ona bila. I da Hrvatska sa sebe skine tu luđačku košulju koju joj svaki dan ponovo navlače. Postoje arhivi, postoje povjesničari, postoje još i živi ljudi. Potrebna je samo volja i politička odluka. Zašto se neki plaše istine?

Avatar NoProfit
NoProfit
23:07 29.08.2015.

nije potrebna istina ni istina mk2 i sl. dovoljno je državni arhiv otvoriti ili internetski omogućiti slobodan pristup. pristranost, politika laži, krivotvorine, mitomanije itd odlaze brzo u smeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije