Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ličke zdravstvene ustanove lani u minusu oko 22 milijuna kuna

Prošle godine i županijska radiopostaja Gospić unatoč prihodima od 1,6 milijuna kuna ostvarila je gubitak. Ta postaja djeluje već 43 godine, zapošljava deset radnika i ima osam informativnih emisija.
08. srpnja 2010. u 12:58 0 komentara 3 prikaza
kolegij zupana, gospic
Foto: Marko Čuljat/VLM

GOSPIĆ – Danas je održana sjednica kolegija župana ličko-senjske županije Milana Jurkovića. Prvi je put na sjednici bio i Nikola Lalić, novoizabrani, treći po redu, zamjenik župana iz reda ličkih Srba. Kolegij je u sklopu priprema za županijsku skupštinu, koja bi se trebala održati 27. srpnja, razmotrio više točaka dnevnog reda.

Veći dio zdravstvenih ustanova na ovom području Hrvatske prošle je godine imao gubitke u poslovanju. Domovi zdravlja u Gospiću, Novalji, Senju, Otočcu i Korenici, koji posluju samostalno i koji skrbe o pedesetak tisuća osiguranika, i koji zapošljavaju 254 radnika, već godinama gomilaju gubitke koji su krajem prošle godine sveukupno iznosili oko 22 milijuna kuna. Prošle je godine pozitivno poslovao Dom zdravlja u Senju (297 tisuća kuna), kao i onaj u Korenici sa 123 tisuće kuna, ali ovaj dom zdravlja ipak ima stari gubitak od milijun kuna.

Prošle je godine i županijska radiopostaja Gospić unatoč prihodima od 1,6 milijuna kuna ostvarila gubitak. Ova postaja djeluje već 43 godine, zapošljava deset radnika i ima osam informativnih emisija.

Nakon osvrta župana Jurkovića na dobar rad policije u prošloj godini i na veoma dobro sigurnosno stanje, policijsko izvješće je prihvaćeno kao i ono o radu tvrtke Lika ceste iz Gospića. O radu cestara govorio je Dražen Peranić, predsjednik nadzornog odbora i županov savjetnik. Ovo je jedna od najvećih tvrtki u Ličko-senjskoj županiji, s 203 radnika druga je po veličini u Ličko-senjskoj županiji, odmah nakon NP Plitvička jezera, a lani jeimala za četvrtinu manji prihod koji je iznosio 42 milijuna kuna i gubitak od 31 tisuću kuna.

- Lika ceste koje skrbe o 1998 kilometara cesta u našoj županiji, iako s poteškoćama, posluju stabilno. Možda će biti i viška radnika, a to će se pokušati djelomično riješiti odlaskom u mirovinu onih koji imaju dovoljno radnog staža - rekao je Peranić.

A1
BRZINA JE VRLINA
3 razloga zašto je 5G tehnologija bitna za budućnost gaminga
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.