Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spašeni

Liam i Oliver nikad više neće živjeti u svinjcu, konačno su slobodni

Foto: Glas za njuškica spas
1/4
07.06.2021.
u 15:05

Grad Koprivnica oduzeo je pse udomiteljici koja ih je držala u svinjcu i hranila otpadom, volonteri za njih traže dom u kojem će biti kućni ljubimci

Liam i Oliver konačno su slobodni, trčkaraju dvorištem, igraju se i čekaju dan kad će krenuti u svoj novi dom. U kojem nikada više neće živjeti u svinjcu, u kojem će biti voljeni članovi obitelji. Upravo takav dom tražit će za njih volonteri građanske inicijative Glas za njuškica spas, jer Liam i Oliver slobodni su zahvaljujući njihovoj upornosti.

– Nakon što su oduzeti udomiteljici, iz skloništa su došli k nama na privremeni smještaj. Opustili su se, vidi se da su sretni, konačno uživaju u životu. Okupani su i mirišljavi. Nikud nam se ne žuri, dat ćemo im vremena da se prilagode. I onda ćemo polako u potragu za najboljim udomiteljima i domovima – priča nam volonterka.

Sve je počelo prije više od pola godine, kad su psi uz poticaj Grada Koprivnice udomljeni iz skloništa Ottova kućica. Prema dojavama svjedoka i volontera o njima se udomitelji nisu baš brinuli. Hranili su ih uglavnom ostacima svojih obroka, nisu ih puštali iz prostora u kojem su nekad bile svinje, a jedan je bio zavezan i lancem. Iako je komunalni redar Grada utvrdio kako je sve u redu, veterinarska inspekcija nije bila istog mišljenja. Dapače, prvo su najavili da će tražiti da Grad oduzme pse i vrati ih u sklonište. No, ipak su se predomislili pa je povratak u sklonište bio privremen, dok se ne poprave uvjeti. I uvjeti su popravljeni, ali ništa se promijenilo nije. Psi su i dalje bili zatvoreni, zbog čega su lajali i cviljeli danju i noću.

Foto: Glas za njuškica spas

O svemu tome pisalo se i u medijima, volonteri su potražili i našu pomoć. Nakon ponovljenog upita iz Grada Koprivnice Večernjem listu odgovorili su kako su psi oduzeti udomiteljici i vraćeni u sklonište. Hoće li udomiteljica vratiti poticaje koje je dobila ne znamo, na to pitanje nisu nam odgovorili ni kad smo ih to prvi put pitali. Samo su najavili kako udomljavanja uz poticaje više neće biti, sredstva će biti preusmjerena za kastraciju i sterilizaciju. Ovu odluku volonteri su dočekali s odobravanjem, jer dosta dugo upozoravali su kako to nije dobar način poticanja udomljavanja. Uostalom, gdje god je uveden, pokazalo se uvijek ima onih koji pse udome samo zbog novca, a ne zbog toga što žele psa.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije