Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI I ZA SAD JEDINI

Lesarovi laburisti prvi objavili listu kandidata za Sabor

dragutin lesar (1)
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
02.11.2011.
u 21:28

Samo dva dana nakon što je predsjednik Ivo Josipović potpisao odluku o raspisivanju izbora, stranka Dragutina Lesara prva je objavila listu izbornih kandidata.

U srijedu popodne, samo dva dana nakon što je predsjednik Ivo Josipović potpisao odluku o raspisivanju izbora, stranka Dragutina Lesara, Hrvatski laburisti – Stranka rada, prva je objavila listu kandidata i kandidatkinja, potencijalnih zastupnika sedmog po redu saziva Hrvatskog sabora.

>>Lesar: Nisam autokrat, a za kampanju ću imati tek 300.000 kn

Za očekivati, nositelj svih deset lista je čelnik stranke Dragutin Lesar, a kako u stranci napominju, sve liste potvrđene su od strane Nacionalnog vijeća stranke na sjednici održanoj 29. listopada.

Branko Vukšić, jedan od najistaknutijih laburista, predvodi prvu izbornu jedinicu koja obuhvaća grad Zagreb i okolicu. Na čelu druge nalazi se Zlatko Tušak, treću vodi Dragutin Lesar , a u četvrtoj će se biračima obratiti Željko Lukšić.

Petu izbornu jedinicu koja obuhvaća veći dio Slavonije vodi Zoran Popović, šestu Mladen Novak a sedmu Nikola Vuljanić. Najteža dužnost povjerena je Dragi Čulini koji će u tradicionalno najjačem uporištu HDZ-a, devetoj izbornoj jedinici, pokušati privući mnogobrojne pristaše iz tabora nekad najpopularnije stranke.

Jedina žena kojoj su laburisti osigurali čelno mjesto na listi je Nansi Tireli čije će političke ambicije procijeniti istarski birači iz osme jedinice dok će na krajnjem jugu zemlje Ante Buklijaš nastojati osigurati što više pristaša u desetoj izbornoj jedinici.

Svim potencijalnim biračima koji su i dalje neodlučni kome dati svoj glas, a takvih je prema posljednjim anketama oko 32 posto, laburisti su pružili najviše vremena za proučavanje potencijalnih budućih parlamentaraca, što bi ovoj mladoj stranci koja se prvi put natječe za ulaz u Sabor moglo osigurati pozitivne bodove.

Ostalim strankama ''zvono zvoni'' još 12 dana kada istječe krajnji rok za prijavu lista kandidata Državnom izbornom povjerenstvu (DIP).

Na službenim internetskim stranicama stranke nalaze se popisi svih kandidata u svim izbornim jedinicama kao i njihove fotografije.

Komentara 30

DU
Deleted user
08:55 03.11.2011.

02.11.2011. u 22:39h stari_mačak je napisao/la: Aha, i onda ste se našli . gdje to? Na srpskom blogu da blatite hrvatsku stranku. Baš lijepo.

OB
-obrisani-
22:29 02.11.2011.

Idemo naprijed,....idemooooo......

Avatar WindFucker
WindFucker
22:42 02.11.2011.

Komedijaši...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije