Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVAŽEĆI LISTIĆi

Josipović: Neću se miješati, HDZ: Zakon je jasan, Milanović bi trebao priznati poraz

Ivo Josipović
Foto: Pixsell
1/2
14.01.2015.
u 15:33

– Cijeli sam mandat djelovao u skladu sa svojim nadležnostima te se nisam i neću miješati u ovlasti nadležnih tijela, pa ni onih koja su nadležna za provođenje i nadzor izbornog procesa – poručio je Josipović

Zbog medijskih napisa i najave Sandre Petrović Jakovine kako postoji mogućnost zahtjeva da Ustavni sud provjeri valjanost rezultata predsjedničkih izbora zbog neuključivanja nevažećih listića u drugom krugu izbora, oglasio se Predsjednik Sabora Josip Leko.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko čestitao je Kolindi Grabar-Kitarović na izboru za predsjednicu Republike Hrvatske, baš kao što joj je pobjedu priznao i čestitao i aktualni predsjednik Republike Ivo Josipović. Eventualni zahtjev za provjeru valjanosti te pobjede pitanje je za Državno izborno povjerenstvo i Ustavni sud te se predsjednik Hrvatskoga sabora ne namjerava miješati u njihove ovlasti.

O svemu su se oglasili i iz Ureda predsjednika Ive Josipovića. – Predsjednik Republike Ivo Josipović na temu proteklih predsjedničkih izbora sve je rekao u izbornoj noći kada je priznao poraz i čestitao novoizabranoj predsjednici RH gđi Grabar-Kitarović. Izborni stožer Ive Josipovića više ne postoji i nitko od bivših članova stožera nije ovlašten davati ikakve izjave uime stožera ili sadašnjeg predsjednika Republike Ive Josipovića. Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović cijeli je mandat djelovao u skladu sa svojim nadležnostima te se nije i neće se miješati u ovlasti nadležnih tijela, pa ni onih koja su nadležna za provođenje i nadzor izbornog procesa. Zato neće komentirati njihov rad niti će kroz izjave ili na drugi način sugerirati kakve bi odluke trebala donositi nadležna tijela – stoji u priopćenju.

Politički tajnik HDZ-a Tomislav Čuljak kaže da nema nikakvih problema s pobjedom njihove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović te da je zakon jasan. - Ovo je možda način da premijer Zoran Milanović dobije potvrdu Ustavnog suda o njezinoj pobjedi, iako je to mogao riješiti jednostavnije, te joj čestitati odmah nakon izbora ili danas i riješiti sve probleme i nedoumice. Čak se i Josipović ograđuje od te priče pa je normalno za očekivati od premijera i predsjednika SDP-a da prizna svoj poraz i pobjedu naše kandidatkinje - kaže Čuljak.

>> Rekordni broj nevažećih listića na predsjedničkim izborima

Komentara 334

CR
crocro
13:42 14.01.2015.

Jadna majko u što se oni upuštaju samo kako bi osporili rezultate izbora. Ako oni krenu u nešto što niti u kojem slučaju ne mogu promijeniti, toliko će se osramotiti da tu sramotu nikada neće oprati. Osim toga to bi im bio kraj jer bi se parlamentarni izbori morali raspisati gotovo trenutačno i odmah. To bi tražila najveća većina Hrvatskog naroda. Kakve sve akrobacije izvode da bi ponizili Kolindu i umanjili njezino slavlje i slavlje i slavlje najveće većine Hrvatskog naroda. Tko zna, što se iza toga pitanja povkači. Tako se možda radi i u interesu da se opravda nečestitanje g. Milanovića Kolindi na pobjedi. Pa se tako upuštaju u tobožnju regularnost izbora a onda će se sjetiti da ipak neće ništa poduzimati i to će biti trenutak kada će g. Milanović uputiti čestitko gđi Kolindi, jer eto imati će neki alibi zašto je tako dugo čekao, a to je da su razmišljali o regularnosti njezine pobjede. Tamo se čuda stvaraju u ovoj neviđenoj SDP-ovskoj mobilizaciji. Biti će tamo svega zbog izbornog poraza, sve je još friško a kada se u bijesu i panici nešto radi i pokušava zapakirati, tek onda u toj brzini ispada ambalaža. A mi samo trebamo čekati i vidjeti što će uskoro iz celofana ispasti.

TA
tamanitelj
13:38 14.01.2015.

Leko i kompanija tek sada se vidi koja ste vi i vaša partija dno primitivizma i nepoštenja sramite se što hodate po ovoj zemlji

TB
Toni broo
13:52 14.01.2015.

Ovi sdp-ovci se iz dana u dan sve više sramote i ukopavaju, ali moramo shvatiti ovu gospođu koju je Milanović uhljebio u euro-parlament. Gospođa je u panici jer padom Josipovića i vlade, njezin suprug Jakovina ide u zatvor zbog afere s pogodovanjima potcajima za šećer (šteta za proračun 150 milijuna kn). DORH i USKOK sve znaju, ali su malo usporeni jer se boje uhititi ministra dok partija drma državom, valjda budu delali kada svi skup u vladi spuše fotelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije