Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svi sveti

Državni vrh i branitelji na Mirogoju odali počast umrlima

Josip Leko,Mirogoj,Svi sveti
Foto: Daniejl Kasap/PIXSELL
1/12
01.11.2014.
u 12:08

Izaslanstvo hrvatskih branitelja prosvjednika ispred Ministarstva branitelja položilo je vijence odajući počast poginulim i umrlim suborcima na Mirogoju.

Na današnji dan Svih svetih crkve diljem hrvatske obilježava se misnim slavljem spomen na svete mučenike dok građani obilaze grobove preminulih članova obitelji i prijatelja. Pale se svijeće i moli se za pokojnike. Počast preminulima odali su i politički dužnosnici.

Polaganje vijenaca na Mirogoju

Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko predvodio je državno izaslanstvo koje je počast preminulima odalo na spomeniku Glas hrvatske žrtve – Zid boli, potom ispred Grobnice narodnih heroja, ispred Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i na grobu prvog predsjednika Republike Franje Tuđmana.

U ime Predsjednika Republike, u izaslanstvu je bio predstojnik Ureda predsjednika Vito Turšić, a umjesto najavljenog ministra branitelja Predraga Matića, u izaslanstvu je bila njegova zamjenica Vesna Nađ.

Izaslanstvo je zapalilo svijeće za sve pokojne kod Središnjeg križa te položilo vijenac i zapalilo svijeću na Zajedničku grobnicu neidentificiranih žrtava iz Domovinskog rata na Krematoriju. Položili su ruže na grob bivšeg predsjednika Vlade Ivice Račana, te bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Borisa Šprema.

Prije državnog izaslanstva izaslanstvo hrvatskih branitelja prosvjednika ispred Ministarstva branitelja položilo je vijence odajući počast poginulim i umrlim suborcima na Mirogoju.

Izaslanstvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata s ministrima Ivanom Vrdoljakom i Ankom Mrak Taritaš položilo je vijence i zapalilo svijeće na zagrebačkom groblju Mirogoj. Obišli su posljednje počivalište osnivačice i počasne doživotne predsjednice HNS-a Savke Dabčević-Kučar i spomenik Glas hrvatske žrtve - Zid boli.

I izaslanstvo Grada Zagreba u sastavu zamjenice gradonačelnika Sandre Švaljek i Vesne Kusin te predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora položilo je vijence i zapalilo svijeće na gradskom groblju Mirogoj i na Krematoriju.

HDZ Krapinsko-zagorske županije na čelu sa predsjednikom Žarkom Tušekom položilo je vijenac ispred rodne kuće prvog predsjednika RH i utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata Zadarske županije, kao i prethodnih godine odatla je počast poginulim braniteljima i civilima Domovinskog rata na groblju u Zadru.

>>5 poruka blagdana Svih svetih

>>Uoči blagdana Svih svetih istražili smo je li tradicija obilaska grobova naših najbližih terapija za žive

Komentara 23

DU
Deleted user
10:43 01.11.2014.

Drzavni vrh SDP-a uvijek odaje pocast i tzv.narodnim herojima.Mnogi bi od nas htijeli doznati imena i prezimena tih heroja i po cemu su zaduzili Hrvatsku .

CR
crodux
10:25 01.11.2014.

ustani Franjo Hrvatska te zove..čim su antikristi počeli ljagat tvoje ime i narod ti okretat leđa znao sam da neće dobro biti.onda su došli generali na red pa í branitelji..ako se ne trgnemo postat ćemo robovi u svojoj državi koju smo željeli onima koji je nisu željeli I ne vole..zato braćo hrvati ustanimo skupa s braniteljima í uz Božju pomoć svrgnimo ovu vlast jer je zadnji čas..Bog í Hrvati!

ZG
zorbas.grk
11:26 01.11.2014.

Leko i Matić....ruka bi vam odpala da ste zapalili svijeću na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franji Tuđmanu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije